Počeo 10. međunarodni jazz festival u Koprivnici

Foto: Grad Koprivnica

Deseti Fest Jazza Koprivnica otvoren je u petak na pozornici Doma mladih nastupom Big Band Radalje iz Slovenije, a tijekom večeri nastupili su i Tamara Obrovac i Transhistria ensemble, a prvi dan festivala zaključuje sastav Brothers.

Fest Jazza Koprivnica i ove godine ugošćuje stotinjak glazbenika iz Hrvatske i inozemstva. Ovog puta nastupaju glazbenici iz Slovenije, Austrije, Italije i Australije, odnosno Brekky Boy Trio iz Sydneyja. Osim brojnih sastava i pojedinaca koji u dva dana festivala jazzom i srodnim glazbenim izričajima od jutarnjih sati nastupaju u koprivničkoj dvorani, program uključuje i brojne radionice.

Program za djecu i elektronički jazz

Već u petak u prijepodnevnim satima održan je program za djecu pod vodstvom violinistice i glazbene pedagoginje Lucije Stanojević. U Knjižnici i čitaonici Fran Galović predstavila je svoju knjigu Čudnovata dama Trema te je u popodnevnim satima održala glazbenu radionicu za djecu predškolskog uzrasta.

Subotnji koncerti počinju u 10.30 nastupom Puhačkog orkestra Virje, koji okuplja 30-ak glazbenika. U večernjim satima u dvorani Doma mladih nastupa Zvonimir Šestak Groove Assembly te Brekky Boy koji karakterizira elektronički jazz.

Posljednji koncert ovogodišnjeg Fest Jazza održat će u subotu Funk Fu, dinamičan osmeročlani bend čiji članovi dolaze iz više europskih zemalja. On će biti održan u Klubu Mmc Kugla u 23.30.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.