PRŽENO tijesto nije nešto što se jede svaki dan, ali fino je i zasitno i nije ga loše prigristi tu i tamo, pogotovo ako su u pitanju veća druženja. Imamo recepte za najpopularnija slatka i slana jela kod nas, koji su jednostavni i fini, ali i zaista jeftini.
Languši
Languši su tipično jelo međimurskog podneblja u kojem rijetko koja fešta ili manifestacija prođe bez ovog finog prženog dizanog tijesta. Ovdje možete pronaći recept.
Brze fritule s jogurtom
S praškom za pecivo i jogurtom, ovo su fritule koje su gotove u tren oka i uz to ispadaju okrugle pa su stvarno lijepe za vidjeti. Recept možete pronaći ovdje.
Slani uštipci
Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske - pršut, kulen, sir i ukiseljeno povrće uz ovo sjedaju kao naručeni. Recept je ovdje.
Poderane gaće
Prženo tijesto smiješnog naziva, a super okusa možete poslužiti uz umak od kiselog vrhnja i češnjaka, no možete ih jesti i u slatkoj varijanti s pekmezom. Ovdje je recept.
Piroške
Možete ih puniti raznim varijantama od hrenovki, sir i šunke pa sve do voćnih namaza i pekmeza. Recept za piroške je ovdje.
Kroštule
Hrskava tradicionalna dalmatinska slastica od prženog tijesta najbolja je još topla i posipana šećerom u prahu. Mate Janković nam je dao recept i otkrio trik uz koji će tijesto upiti manje ulja pri prženju. Nađite ga ovdje.
Fritule s jabukom
Ekstra sočne fritule bit će takve zbog jabuke. Možete dodati i malo grožđica. Recept je ovdje.
Krafne
Dobre stare krafne nikad neće izaći iz mode. Nemojte čekati veljaču da ih napravite, ovdje je recept.
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.