Političari i izgrednici obilježili koncert kralja dijaspore

"GORI GORA gori borovina" orilo se jučer dvoranom Dražena Petovića gdje je održan veliki koncert najdražeg izvođača naše dijaspore, Mate Bulića. Pred gotovo pet tisuća posjetitelja i obožavatelja ovog glazbenika, osim njega, na pozornici su se izredali i njegovi "kumovi" i prijatelji, Marko Perković Thompson, Dražen Zečić, Ivan Mikulić kojeg često nazivaju Matinin nasljednikom, kao i Baruni. Prava glazbena poslastica za ljubitelje takvog glazbenog izričaja.

U prvim redovima mogla se vidjeti pokoja zastava "Lijepe naše" koje su većinom raširili mlađi posjetitelji. Osjećaj zajedništa i domoljublja mogao se osjetiti i pri samim ulaskom u Dom sportova. Osim što je ovim koncertom pokazao da ima i "živih" obožavatelja koji su čuli i za neke druge njegove uspješnice, a ne samo za onu "Gori gora" te da nije samo glas s radija, Mate je pokazao i svoju humanitarnu stranu. Prihode od ulaznica namjenjeni su bili za zakladu Ana Rukavina. Kako smo naviknuli da je VIP loža dupkom ispunjena celebrityjima iz glazbenih, glumačkih i ostalih voda, ovoga puta to nije bilo tako.

Privedeno je osam izgrednika za vrijeme koncerta

Najbolje pozicije za gledanje i praćenje koncerta pripala su kome drugome nego - političarima. Tako najvjerniji fan Mate Bulića, Ljubo Česić Rojs, nije skidao osmjeh s lica i iz petnih žila pjevao svaki stih Bulićevih pjesama. Osim Rojsa koncert  je došao popratiti i bivši košarkaš a sadašnji saborski zastupnik Franjo Arapović. Koncertnu "idilu" poremetilo je policijsko privođenje. Naime, zbog počinjenih prekršaja uznemiravanja javnog reda i mira u dvorani je privedeno čak osam osoba, dok su nad jednim upotrebljena i sredstva prisile zbog pružanja otpora. 

S.C.
Foto: Vlatka Hren

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.