Poslali ste prijavu za posao i što sada?

Foto: Press

Razgovori za posao, eliminacijski krugovi i hrpa zadataka... Zvuči poznato, zar ne? Svi smo prošli taj stresni ciklus, u kojemu iščekivanje povratne informacije izgleda kao vječnost. Stoga su Marija Jović i Matea Džinić iz Assist Digitala, tvrtke za upravljanje korisničkim iskustvom s uredima u Rijeci i Zagrebu, odlučile promijeniti pravila igre i predstaviti nam jednostavan i učinkovit selekcijski postupak. 

Zamislite sljedeće: nema neizvjesnog čekanja i nervoze. Moguće je! Recruiterice su nam pokazale kako selekcijski proces može biti brz i bezbolan: "Šaljemo povratnu informaciju potencijalnim zaposlenicima te dogovaramo sastanak kako bismo se povezali na ljudskoj razini, popričali s osobom i saznali nešto više. Zatim slijede provjere poznavanja stranih jezika ovisno o tome koja pozicija je u pitanju. Tijekom samog razgovora trudimo se biti transparentni i dati relevantne informacije kandidatima. Obično im naglasimo i u kojem vremenu mogu očekivati povratnu informaciju na naš razgovor za posao kako ih ne bismo držali u neizvjesnosti."

Marija i Matea ističu: "Podržavamo kada su zaposlenici otvoreni za učenje novih stvari. Često imamo kandidate koji nisu još imali iskustva u korisničkoj podršci, no zapravo je želja za novim i spremnost na osobni razvoj ono što im pomaže da brže i lakše savladaju novo poslovno okruženje. Dat ćemo vam jedan hint - uvijek volimo vidjeti da su kandidati motivirani, komunikativni te da su unaprijed istražili radno mjesto i tvrtku."

Nakon stotine obavljenih intervjua, sugovornice su nam došapnule koristan savjet. Pripremite se za razgovor, informirajte o radnom mjestu, istražite društvene mreže tvrtke i već ćete biti sigurniji u sebe: "Savjetujemo kandidate da detaljno prouče oglas za koji su se prijavili te samu kompaniju. Uz to, neka razmisle kako objasniti svoju motivaciju iza prijave te zašto bi baš oni bili odlični za određenu poziciju. Naravno, ne trebaju se bojati postavljati pitanja na razgovoru, osim što će tako dobiti informaciju, pokazat će da su zainteresirani, angažirani i informirani o budućem radnom mjestu."

Iako selekcijski proces zvuči izazovno - velika je konkurencija i puno kandidata, ne mora uvijek biti tako. Marija i Matea jasno su nam dokazale da je ključ u jednostavnosti, transparentnosti i otvorenoj komunikaciji. Kada se spoje motivacija, želja za učenjem i dobra priprema, uspjeh je na dohvat ruke.

Pogledajte otvorene pozicije i prijavite se – izazivamo vas da otkrijete selekcijski postupak u Assist Digitalu!😊

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.