Posljednji naklon legendi: Čitatelji Indexa opraštaju se od Cohena, po čemu ćete ga vi pamtiti?

Foto: Guliver/Cover images

LEONARD COHEN svojim je stihovima na ovaj ili onaj način utjecao na stotine tisuća ljudi diljem svijeta, a mnogi od njih uz njegove pjesme vežu najljepše, ponekad i najtužnije uspomene svoga života.

Društvene mreže jutros su prepune upravo takvih sjećanja i dirljivih oproštaja od slavnog glazbenika, a mnoga su na našoj Facebook stranici podijelili i čitatelji Indexa.

"Divan čovjek i veliki umjetnik. Do kraja je bio pun života i energije. Ostavio je ogroman trag na ovom svijetu", "RIP majstore, pjesme će živjeti vječno u srcu", "Iza sebe si ostavio neprocjenjivo glazbeno blago", samo su neki od komentara naših čitatelja na tužnu vijest o odlasku legende.

"Veliki umjetnik i čovjek, nedostajat ce svakom kome su njegove pjesme bile utočište...", "Nedavno rekoh sestri 'kad on ode tko će ostati'... Thousand kisses deep, So long Mariane, Partizan, Dance me to the and of love... učinio si mi život ljepšim", dodaju drugi.

"Kada pomislim ili čujem riječ GOSPODIN prva misao svaki puta je Leonard Cohen. On je zračio takvim gospodstvom kakvo nikada nigdje nisam vidio. To se jako osjetilo na njegovim nastupima", napisao nam je Roland, dok Leon kaže da će ga "pamtiti cijeli život, jer je po njemu dobio ime".

"Naučio me još kao dijete osjećati glazbu i na tome sam mu vječno zahvalna", kaže pak Lidija.

Mnogi od Indexovih čitatelja potreseni su činjenicom da je glazbeni svijet ove godine izgubio i Davida Bowieja i Princea.

Po čemu ćete vi pamtiti Cohena? Koji su vama najdraži njegovi stihovi i pjesme? Kao posljednji naklon legendi glazbe, podijelite s nama svoje misli u komentarima ili na desk@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.