Poznata glumica o nasilnoj vezi: Zlostavljači vas prvo izoliraju od svih bližnjih

Foto: EPA

Zvijezda serije Moderna obitelj, Sarah Hyland, progovorila je o vlastitom iskustvu s obiteljskim nasiljem. Hyland je podijelila izazove s kojima se suočila tijekom toksične veze te govorila o važnosti podrške i otvorenog razgovora o nasilju, posebno među onima koji su zbog zlostavljanja izolirani od svojih najbližih.

Primajući Varietyjevu nagradu za hrabrost zbog zalaganja za dobrobit životinja i osvješćivanje o obiteljskom nasilju, 33-godišnja glumica podijelila je iskustvo suočavanja s nasiljem.

Poslala snažnu poruku

"Vjerujem da će, ako više pričamo o tome, više žena, muškaraca i svih ljudi koji su u nasilnim vezama osjećati slobodu da razgovaraju o svojim iskustvima sa svojim bližnjima, umjesto da dopuste zlostavljaču da ih izolira, što je često prvi korak koji nasilnici poduzimaju", izjavila je Hyland, naglašavajući važnost otvorenog razgovora o problemima.

"Cijelo vrijeme misliš da si ti kriv i da si mogao bolje, da si mogao ranije izaći iz toga, mogao si reći ljudima", rekla je Hyland opisujući kako se i sama povukla iz društva svojih prijatelja.

Glumica je u rujnu 2014. prijavila bivšeg dečka Matta Prokopa zbog verbalnog i fizičkog zlostavljanja tijekom njihove petogodišnje veze. Iz prijave se saznalo da je Prokop tijekom veze pokazivao nasilne obrasce ponašanja, prijetio joj više puta te ju je čak jednom pokušao zadaviti.

Intervenirala njezina kolegica iz Moderne obitelji

Prijavi je prethodila i intervencija glumice Julie Bowen, koja je u seriji glumila Claire Dunphy. Zabrinuta zbog prijetnji koje je Hyland primala, Bowen je pomogla kolegici da okonča toksičnu vezu. Navodno je Prokop nakon prekida zaprijetio da će joj ubiti psa i zapaliti kuću. "Sarino putovanje suočavalo ju je s mnogim izazovima, i fizičkim i emocionalnim, još od ranog djetinjstva. Svakom se izazovu suprotstavila odlučnošću, dostojanstvom i ranjivošću. Tako sam ponosna što joj Variety odaje priznanje nagradom za hrabrost", komentirala je Bowen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.