Poznati glumac o transfobiji: Mržnja postoji. Zašto vas sreća drugih ugrožava?

Screenshot: YouTube/Netflix

Glumac Will Ferrell podijelio je svoje mišljenje o tome zašto transfobija postoji. Stavove je otkrio za The Independent u sklopu promotivne turneje za Netflixov dokumentarac Will & Harper. "Mislim da se bojimo onoga što ne poznajemo", poručio je.

"Ne znam zašto bi mi trans osobe trebale biti prijetnja"

"Mržnja postoji", rekao je Ferrell za The Independent. "Vrlo je stvarna i vrlo je opasno za trans osobe u određenim situacijama... Ali ne znam zašto bi trans osobe trebale biti prijetnja meni kao cis muškarcu. Ne znam zašto bi Harper bila prijetnja meni", dodao je.

"To mi je tako čudno jer Harper je napokon... ona. Ona je napokon ono što je oduvijek trebala biti. Bez obzira možeš li to u potpunosti razumjeti ili ne, zašto bi ti smetalo ako je netko sretan? Zašto ti je to prijetnja? Ako ti je trans zajednica prijetnja, mislim da to dolazi iz nesigurnosti ili nedostatka samopouzdanja", izjavio je glumac.

Dokumentarac je dostupan na Netflixu

 

Will & Harper fokusira se na prijateljstvo između Ferrella i Harper Steele. Upoznali su se 1990-ih tijekom svoje karijere u emisiji Saturday Night Live. Steele je javno istupila kao transrodna žena nakon 30 godina njihovog prijateljstva. Dokumentarac, koji je Netflix otkupio nakon premijere na Sundanceu ranije ove godine, prikazuje dvojicu komičara na putovanju po Americi dok ponovno otkrivaju svoje prijateljstvo nakon Steeleine tranzicije.

Ferrell je za Variety, prije premijere dokumentarca, rekao da je Steele otkrila da je transrodna putem e-pošte koju je poslala nekolicini prijatelja. Ferrell je rekao da nije znao apsolutno ništa o trans zajednici prije nego što mu je Harper to otkrila.

"Sreo sam trans osobe, ali nisam imao nikoga u svojem osobnom životu", rekao je Ferrell. "Dakle, ovo je za mene bilo potpuno novo područje, zbog čega mislim da je ovaj film uzbudljiv za nas, da ga plasiramo u svijet. To je prilika za sve nas da postavljamo pitanja i jednostavno slušamo i budemo tu kao prijatelji kako bismo razgovarali o ovom putovanju", poručio je.

Will & Harper od danas je dostupan na Netflixu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.