Poznato je koliko je Pedro s Floride potrošio na remene kojima je pričvrstio kuću

Screenshot: TikTok

Pedro Casares je postao glavna tema na internetu nakon što je pričvrstio kuću remenima prije uragana Milton koji je početkom tjedna bjesnio preko države. Iako su mnogi bili skeptični kad su vidjeli fotografiju kuće, Pedrov trud se ipak isplatio. Njegova je kuća pretrpjela samo sitna oštećenja. 

Sada je objašnjeno i o kakvim je to remenima, odnosno trakama bilo riječ i koliko je Pedro na sve potrošio. Daily Mail piše da je Casares kuću pričvrstio ogromnim plastičnim trakama, istim onakvim kakve se koriste za učvršćivanje teretnih kontejnera na brodovima. Trake su bile povezane s kukama u zemlji kako bi spriječile podizanje krova dok je oluja harala tim područjem. Kuke koje su držale trake bile su ukopane 2.5 metara i zalivene cementom. 

Pedro je potrošio 22.000 dolara (oko 20.000 eura) za ankere i posebno izrađene trake po mjeri koje su prekrivale krov obiteljske kuće, a koje navodno mogu izdržati težinu do 2450 kilograma. Pedro je do ove ideje došao nakon što je obitelj doživjela uragan dok su živjeli u općini Guaynabo u Portoriku, kada se aluminijski krov njihove kuće gotovo podigao.

Oglasila se Pedrova kći

Podsjećamo, dan nakon uragana novinari 9Newsa i CNN-a obišli su Pedra i uvjerili se da je njegova obrana od uragana itekako uspjela

"Obavijest za sve koji pokušavaju doći do Pedrove kćeri Raise. 'Dobro nam ide, upravo smo izašli ispred kuće da počistimo i provjerimo je li učinjena kakva šteta. Ništa se nije dogodilo, samo neka minimalna sitna oštećenja, ništa ludo'", objavio je CNN. 

@simplyuniquesmiles93 We made it through our second Hurricane and we are blessed to have no crazy damages to rhe home. My prayers still continue to those heavily affected during this time. Me and my dad are about to drive to see if anyone needs help🙏🫶🏼🏠#HurricaneMilton#CentralFL#Orlando#FLhomegoesviral#homestrappeddown#homedepot#lowes#USCC#cargocontrolstraps#acehardware#CNN#wash2news#spectrumnews#telemundo#univision#dailymail#abcnews#ukradiostation ♬ Inspirational - neozilla

Pedrova kći zatim se oglasila i na TikToku te potvrdila da je kuća neoštećena. Dodala je i da njen tata ne namjerava tako skoro skinuti trake s kuće jer još traje sezona uragana. "Tvoj tata je pametan čovjek", poručili su joj u komentarima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.