Predstavljen program Špancirfesta. Nastupaju Lasagna, Prljavo kazalište, Josipa Lisac

Foto: Elizabeta Ružić/Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL

Ovogodišnji 26. Špancirfest počinje 23. kolovoza i traje do 1. rujna, a tijekom deset dana festival donosi više od 500 programa.

Predstavljajući program, direktorica varaždinske Turističke zajednice Jelena Toth rekla je da će na festivalu biti sadržaja i događanja za sve generacije. 

"Varaždinskim ulicama odzvanjat će raznoliki tonovi, a glazba će se prožimati kroz gotovo sve segmente festivala, nudeći raznovrsnost žanrova, interpretiranja i stvaranja, čime će se dodatno istaknuti titula Varaždina kao prvog hrvatskog UNESCO-ovog grada glazbe", izjavila je Toth.

Tko sve nastupa?

Uz već ranije najavljenog Baby Lasagnu, na Pan pozornicu kod Starog grada stižu Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke, Toni Cetinski, M.O.R.T, Savršeni Marginalci i Psihomodo pop. Pan pozornica nudi deset koncerata koji su besplatni. Bit će i Rock Opera u kojoj će nastupiti 50 izvođača međunarodnog simfonijskog orkestra, big benda i zbora.

Na pozornici kod Vile Bedeković nastupit će Josipa Lisac, 4 tenora, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Varaždinski tamburaški orkestar i slovenski kantautor Zoran Predin. Osim koncerata, na programu su i predstave poput Maratonci trče počasni krug u izvedbi HNK iz Osijeka te Đurologija sarajevskog glumca Branka Đurića Đure.

Ni ove godine neće izostati i brojni performeri na varaždinskim ulicama. "Srce i duša Špancirfesta, ulični program, u ovogodišnjem izdanju donosi odličnu glazbeno-scensku priču. Dvadesetak pomno selektiranih performera dolazi iz brojnih zemalja poznatih po kvalitetnim uličnim teatrima i skupinama, od Francuske, Italije, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Belgije do Argentine i Čilea", najavila je Toth.

"Organizirat ćemo parkirališta i prijevoze sa novim busekima. Imat ćemo dvije polazne točke od koje ćemo prevoziti posjetitelje jer znamo da imamo problema s nedostatkom parkirališta u te dane", zaključio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Apelirao je na Varaždinke i Varaždince da imaju strpljenja u dane Špancirfesta zbog velikih gužvi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.