Preminulu balerinu zvali đavoljim djetetom, a onda joj posvojenje dalo novi život

Foto: EPA

Mnoge je potresla vijest o smrti poznate balerine Michaele DePrince (29). Nju je kao siroče iz Sierra Leonea posvojila američka obitelj, a umrla je 10. rujna. U roku od 24 sata umrla je i njezina majka posvojiteljica Elaine.

"Koliko god se to činilo nevjerojatnim, te dvije smrti bile su potpuno nepovezane", objavila je obitelj. Uzrok Michaeline smrti još nije poznat. Njezina majka Elaine DePrince umrla je "tijekom rutinskog zahvata vezanog uz pripremu za operaciju" 11. rujna, potvrdila je obitelj.

Zvali je đavoljim djetetom

Michaela je bila svjetski poznata balerina koja se pojavljivala u glazbenim spotovima zvijezda kao što su Beyoncé i Madonna. Međutim, njen život nije oduvijek bio bajan. Odrastala je u sirotištu gdje su je zbog kožne bolesti zvali đavoljim djetetom, a sve se promijenilo kad je upoznala svoje posvojitelje.

Michaela je rođena u Sierra Leoneu 1995. Roditelji su je nazvali Mabinty, ali nakon što su oboje umrli, ujak ju je poslao u sirotište, gdje je postala samo broj, piše BrightSide.

"Imenovali su nas od 1 do 27. Jedan je bilo najdraže dijete u sirotištu, a 27 najmanje omiljeno", prisjetila se u jednom intervjuu. Michaela je bila broj 27 jer je imala vitiligo, stečenu ograničenu depigmentaciju kože. 

Zabuna koja joj je promijenila život

Utjehu je pronalazila u svojoj prijateljici iz sirotišta koja se također zvala Mabinty te je bila broj 26. Obje su djevojčice voljele pjevati, glumiti i pričati jedna drugoj priče o tome kakav bi njihov život bio da ih netko posvoji. Istovremeno je žena po imenu Elaine DePrince, koja je živjela u New Jerseyju, sanjala o posvojenju djeteta.

Planirala je posvojiti Michaelinu prijateljicu Mabinty. Ali, prije nego što je otišla na posvajanje, došlo je do zabune koja je promijenila Michaelinu sudbinu. "Nazvali su me iz agencije za posvajanje. Rekli su: 'Koju Mabinty usvajate? Imamo ih dvije", prisjetila se Elaine.

Saznala je da je drugu Mabinty odbilo čak 12 obitelji zbog njezine kožne bolesti. Nakon toga nije dvojila ni trenutka te je odlučila posvojiti obje djevojčice. Elaine je rekla da nikada neće zaboraviti svoj prvi susret s Michaelom. "Stajala je ondje prekriženih ruku, jako ljuta. Mislila je da ćemo je i mi odbiti", prisjetila se.

Živjela je svoj san

No, nisu je odbili i pružili su joj dom pun ljubavi. Michaela je od ranog djetinjstva sanjala o tome da bude plesačica. Jednom je u sirotištu u novinama vidjela fotografiju balerine. Od tog trenutka sanjala je da jednom i ona bude na pozornici poput žene koju je vidjela. To je rekla svojim posvojiteljima, koji su se potrudili omogućiti joj da upiše balet.

Prije prvog nastupa zamolila je majku da joj kaže vidi li mrlje na njenom tijelu s mjesta na kojem je sjedila u publici. "Rekla sam joj da ne vidim, da izgledaju poput prašine. 'E dobro, sad mogu biti prava balerina', odgovorila mi je", prisjetila se Elaine.

Sa 17 godina postala je najmlađa balerina koja je nastupila u trupi Dance Theatre of Harlem u New Yorku. Kasnije ju je angažirao nacionalni balet Nizozemske, a Amsterdam je nazivala svojim domom. Željela je da njena priča bude poticaj svima, zbog čega je napisala i autobiografiju, a 2018. je Madonna izrazila želju da režira film o njenom životu. Ipak, to se nije dogodilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.