Preminuo je komičar Bob Newhart

Foto: Profimedia/YouTube

Preminuo je komičar Bob Newhart, javlja CNN. Imao je 94 godine. 

"Umro je u Los Angelesu nakon niza kratkih bolesti", izjavio je njegov publicist Jerry Digney te glumčev odlazak nazvao "krajem jedne ere u komediji". 

Newhart je bio poznat po svom mrtvom i mucavom stilu izlaganja. Počevši kao stand-up komičar, karijeru je prebacio na glumu na televiziji. Dobio je brojna priznanja, uključujući tri nagrade Grammy, nagradu Emmy i nagradu Zlatni globus. 

Glumio u Teoriji velikog praska

Televizijske serije The Bob Newhart Show i Newhart su tijekom sedamdesetih i osamdesetih bili veliki hitovi. Osim toga, njegov album komičnih monologa The Button-Down Mind of Bob Newhart je 1960. godine postao bestseller i ujedno 20. najprodavaniji album komedije u povijesti. Tada je uveo novi stil komedije koji se temeljio na promatranju i psihologiji.

Mnogi ga pamte i po ulozi profesora Protona u seriji Teorija velikog praska. Pojavio se u šest epizoda hit sitcoma te je za ovu ulogu dobio svoju prvu Primetime Emmy nagradu. Mlađim generacijama Newhart je poznat kao Papa Elf u božićnom klasiku iz 2003. Elf. Također je posudio glas u Disneyjevim animiranim filmovima The Rescuers i The Rescuers Down Under.

Newhart je iza sebe ostavio četvero djece - Jennifer, Courtney, Timothyja i Roberta te unuke. Njegova supruga Virginia Ginnie Newhart, s kojom je bio u braku 60 godina, preminula je prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.