Princ Harry o gubitku majke: Nisam imao obiteljsku podršku

Screenshot: YouTube

Princ Harry je progovorio o svojoj boli zbog ranog gubitka majke Diane te pozvao djecu i mlade da progovore o svojoj tuzi jer će im tako biti lakše. Scotty's Little Soldiers britanska je dobrotvorna organizacija koja podupire djecu čiji su roditelji umrli dok su služili u oružanim snagama, a princ Harry postao je njihov ambasador. 

Iznenadio je djecu u dobi od 6 do 22 godine kada se pridružio njihovom događaju te proveo vrijeme razgovarajući i igrajući se s njima te im je pružio podršku. "Nisam govorio o gubitku mame više od deset godina. Pomislio sam, kakav je smisao razgovora o nečemu što ne možeš promijeniti? Pogriješio sam, razgovor o tome mi je promijenio život", rekao je kako bi ohrabrio i mlade da progovore o gubitku svojih roditelja. 

Potražio je psihološku pomoć

Princ je također pričao o tome kako mu je falilo obiteljske podrške nakon majčine smrti. Zbog toga se zatvorio u sebe, a nakon nekoliko godina odlučio je potražiti pomoć psihologa. 

"Bol se ne može potisnuti" 

"Najteža stvar, pogotovo za djecu, jest što ne žele pričati o tome jer će ih rastužiti, ali kad jednom shvate da ako pričaju o tome, slave njihov život, tada stvari postaju lakše", rekao je princ Harry. Dodao je da se, kada se ne priča o tome, možda čini da je to najbolji oblik suočavanja, ali nije. "Ne može se to zauvijek potisnuti jer će početi izjedati iznutra", zaključio je princ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.