Prirodoslovni muzej u Zagrebu krcat je posjetiteljima nakon drame oko ulaznica

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Hrvatski prirodoslovni muzej otvoren je za posjetitelje nakon velike obnove. 

Ispred ulaza u muzej nastao je dugački red, a i unutar samog muzeja bilo je puno ljudi. Mnogi su u razgledavanje novoobnovljenog muzeja poveli djecu.

Svečano otvorenje održalo se početkom tjedna, a nazočili su mu gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, premijer Andrej Plenković, ravnateljica Muzeja Tatjana Vlahović i drugi. Zatim je najavljeno da posjetitelji cijelog vikenda, 12. i 13. listopada, ne trebaju plaćati ulaz.

"Muzej će tijekom cijelog vikenda 12. i 13. listopada biti besplatan za sve posjetitelje", rekao je gradonačelnik Tomašević, pozvavši sve građane da posjete ovo mjesto, koje spaja znanost i prirodoslovlje s jedne te kulturu i umjetnost s druge strane.

Nastala drama oko ulaznica

Međutim, iz muzeja nisu naglasili da je potrebno besplatne ulaznice preuzeti. Mnogi ljudi komentirali su da nisu znali da se ulaznice ne mogu preuzeti online pa su ostali bez njih.

"Veliko hvala svima, ali zatvaramo svoje linije za besplatne ulaznice! Nažalost nemamo više besplatnih ulaznica, iako bismo voljeli da vas sve možemo primiti! Svi koji su poslali mail, a nije im odgovoreno, bit će javljeno kako da dođu do svojih ulaznica. Nismo vas zaboravili, samo smo preplavljeni pozivima", poručili su iz muzeja. 

"Očito smo pogriješili što nismo naveli u eventu da se ulaznice za besplatan obilazak muzeja trebaju rezervirati i preuzeti na blagajni muzeja. To je naš propust te se ovim putem ispričavamo na propustu! No nije to kraj, bit će veoma skoro još prilike za besplatan obilazak, samo nas nastavite pratiti. Isprike još jednom i zahvaljujemo na razumijevanju", dodali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.