Prizor s Hvara najviralnija je fotka s hrvatske obale. Otkrili smo gdje je nastala

Jedna od najviralnijih fotografija hrvatske obale zasigurno je ona bajkovite vanjske kuhinje na Hvaru koju je snimio Timotej Gošev i koju prenosimo uz njegovu dozvolu. Ta se fotografija od 2022. nezaustavljivo širi profilima i stranicama posvećenima putovanjima i turizmu te je od svog nastanka sveukupno prikupila vjerojatno već i milijune lajkova.

"Zašto svi toliko vole ovu sliku? Što je to s vanjskom kuhinjom uz more zbog koje svi polude? Valjda bi više vila uz more trebalo razmišljati o tome da naprave vanjske kuhinje s pogledom!" upitao se i sam fotograf jednom prilikom. "Gdje je ovo mjesto?", "Gdje se ovo nalazi?", "Može li se rezervirati smještaj ovdje?", "Postoji li ovo uopće? Djeluje nestvarno", redovito se može pronaći u komentarima uz repostanu fotografiju. 

Gdje je nastala najviralnija fotografija s hrvatske obale?

Riječ je o glamping kampu koji se nalazi između sela Vrboska i uvale Basina na Hvaru. Plage Cache’e Glamping udaljen je 2 kilometra makadamskom cestom od trgovine i restorana, 10 km od trajektne luke i 25 km od grada Hvara. Brodom je ipak malo lakše do ove lokacije - treba tek 5 minuta od Jelse.

U kampu se nalazi pet glamping šatora s kuhinjom i dnevnim boravkom na otvorenom. Upravo je kuhinja postala viralni hit pa se i na službenim stranicama kampa često hvale s njom. Cijene noćenja se u špici sezone kreću od 260 do 280 eura.

Recenzije?

S obzirom na to da na fotografijama često mjesta izgledaju bajkovitije nego što to jesu, provjerili smo i kako ova lokacija stoji na Google recenzijama, gdje ima ocjenu 4.4.

"Raj kakav fotografije ne mogu ni prikazati. Šatori su bili besprijekorni i vrlo udobni. Zaista smo uživali kuhajući u vanjskoj kuhinji koja je opremljena sjajnim posuđem. Plaže su najbolje koje smo ikad vidjeli, s kristalno čistom vodom i udobnim ležaljkama za opuštanje. Domaćini su bili vrlo ljubazni i odradili su fantastičan posao", piše jedna posjetiteljica koja je u kampu bila ove godine.

"Jednostavno fantastično. Ako želite doživjeti nešto posebno, trebali biste doći ovdje", "Ovakvog odmora za dušu rijetko gdje ima", slažu se drugi. 

Ipak, bilo je i nezadovoljnih.

"Ukratko: precijenjen je i nije vrijedan te cijene. Dobar koncept, šatori i okoliš, ali nedostaje održavanje. Zajednička kuhinja, toaleti i tuševi, kao i plaža bili su prljavi. Stvari poput stolica i ležaljki su u lošem stanju, a neke od njih su polomljene. Ako naplaćujete toliko i zovete to glampingom, očekivali bismo bolju kvalitetu u svim gore navedenim područjima", napisao je jedan gost, na što je dobio odgovor vlasnika da će "se truditi poboljšati glamping ponudu".

Što je glamping?

Glamping označava "glamurozno kampiranje" i predstavlja stil kampiranja koji kombinira luksuz i udobnost hotela s iskustvom boravka u prirodi. Za razliku od tradicionalnog kampiranja, gdje se koristi osnovna oprema kao što su šatori, vreće za spavanje i prenosivi štednjaci, glamping uključuje smještaj u udobnim i često luksuzno opremljenim objektima, kao što su luksuzni šatori, kućice na drvetu, kamp-prikolice ili eko-brvnare.

U glampingu smještaji su često opremljeni pravim krevetima, strujom, privatnim WC-ima, kuhinjama i grijanjem ili hlađenjem, što omogućava gostima da uživaju u prirodnom okruženju bez odricanja od komfora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.