Prljavci održali koncert u Tvornici kulture

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

Na oduševljenje njihovih obožavatelja legendarna grupa Prljavo kazalište jučer je nastupila u Tvornici kulture u Zagrebu. 

Stara postava Prljavog kazališta zabavila je svoje obožavatelje svojim najvećim hitovima. Pjevali su pjesme s triju kultnih albuma iz prve faze benda - Prljavo kazalište (1979.), Crno-bijeli svijet (1980.) i Korak do sna (1983.) te prošlogodišnjeg izdanja Underground. Bend sada čine Davorin Bogović, Tihomir Fileš, Saša Novak Radulović i Damir Selmanoff.

Prije njihovog nastupa atmosferu je zagrijao Big Block Band. 

Porazgovarali smo s Davorinom Bogovićem

Nedavno smo razgovarali s Davorinom Bogovićem koji se proslavio legendarnim stihom s drugog albuma: "Moje ime je Davorin Bogović, a ovo sve oko mene je crno-bijeli svijet." Tada nam je otkrio kako su izgledale pripreme za koncert u Tvornici kulture, koji je bio razlog razlaza s Jasenkom Hourom i Mladenom Bodalecom i zašto im se nikada nije vratio.

Bogović je jedan od osnivača Prljavog kazališta, a trenutno je frontmen frakcije tog benda koju vodi Tihomir Fileš. U Hourinom Prljavom kazalištu pjeva Mladen Bodalec, koji je 1985. naslijedio Bogovića, a u Filešovom pjeva Davorin. 

"Pripremamo se dugo, cijelo ljeto. Vježbali smo u atomskom skloništu u Dugavama. Što se tiče mog pjevanja, ništa se nije promijenilo. Vokal je daleko bolji jer se meni s vremenom razvio glas, a i sad imam sve zube što je jako bitno za pjevača. Izvodit ćemo stare i nove stvari", otkrio nam je Bogović između ostalog te dodao: "To će biti jedan power rock koncert, čisti rock'n'roll."

Cijeli razgovor s njim možete pročitati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.