Glumci koji su igrali McGonagall i Dumbledorea preminuli na isti datum

Foto: Press

Albus Dumbledore i Minerva McGonagall preminuli su na isti datum. Točnije, glumci koji su ih igrali.

Danas, 27. rujna 2024. godine preminula je britanska glumica Maggie Smith, koja je igrala profesoricu McGonagall u svim nastavcima franšize o Harryju Potteru. Vijest je izazvala nevjericu među fanovima priča J. K. Rowling jer je samo godinu dana ranije, na isti datum, preminuo i glumac Michael Gambon, koji je u istom serijalu glumio profesora Dumbledorea.

Obilježili TV povijest

Michael Gambon, poznat po ulozi čarobnjaka Albusa Dumbledorea, preminuo je u dobi od 82 godine. Njegova karijera trajala je više desetljeća, tijekom kojih je ostvario brojne zapažene uloge u kazalištu, filmu i televiziji. Iako je naslijedio ulogu Dumbledorea u trećoj sezoni franšize, nakon smrti Richarda Harrisa (koji je preminuo 2002. godine), Gambon je s lakoćom osvojio srca obožavatelja svojom interpretacijom mudrog i brižnog ravnatelja škole Hogwarts.

S druge strane, Maggie Smith, koja je utjelovila strogu, ali pravednu profesoricu Minervu McGonagall, preminula je u dobi od 89 godina. Tijekom svoje bogate karijere, Smith je osvojila brojne prestižne nagrade, uključujući dva Oscara, a uloga u franšizi Harry Potter donijela joj je novu generaciju obožavatelja. Njezina McGonagall postala je sinonim za strogost, mudrost i hrabrost.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.