Projekt Zagrebački kvartovi kulture ovaj vikend stiže u Siget, objavljen je program

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Projekt Zagrebački kvartovi kulture ovog vikenda, 7. i 8. rujna, stiže u Siget, gdje će se održati dvodnevni besplatni program kazališnih predstava, glazbenih nastupa, filmskih projekcija i suvremenog cirkusa, s ciljem približavanja kulture lokalnim zajednicama.

Nakon lipanjskih i srpanjskih izdanja u Novom Jelkovcu, Svetoj Klari i Malešnici, projekt Zagrebački kvartovi kulture nastavlja širiti sadržaje diljem zagrebačkih kvartova, a idući na redu je Siget.

Ima programa i za najmlađe

Subotnji program počinje u 17:30 uz nastup Zagrebačkog orkestra ZET-a, a nastavlja se cirkuskom predstavom za djecu U mojim snovima te koncertom udaraljkaša Filipa Merčepa. Na filmskom programu je film Nebojše Slijepčevića Čovjek koji nije mogao šutjeti, dobitnik Zlatne palme u Cannesu, te talijanska humoristična drama Uvijek postoji sutra. Za najmlađe je na programu animirani filma Čudesna šuma.

Nedjeljni program počinje u 11:30 dječjom predstavom Zvukolika šuma, a nastavlja se u podne koncertom trio sastava Peso Neto. U poslijepodnevnim satima bit će izvedena cirkuska predstava Stative, dok večer završava koncertom funk benda Dementronomes i kazališnom predstavom Prekid preko veze u izvedbi kazališta Moruzgva. Kompletan program održava se na platou u ulici Prilaz Ivana Visine, dok će se animirani film Čudesna šuma prikazati u Podbrežju.  

Projekt Zagrebački kvartovi kulture, koji je započeo u lipnju ove godine, omogućava lokalnim stanovnicima neposredan kontakt s kulturnim sadržajima kroz koncerte, kazališne predstave i filmske projekcije na otvorenom. Tijekom prva dva mjeseca događaje u sklopu projekta posjetilo je više od pet tisuća ljudi, a u rujnu će se, uz Siget, kulturni program proširiti i na Gajevo, Srednjake te Ravnice.

Nositelj projekta je Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a projekt se održava uz podršku Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.