Pronađena je nedavno ukradena Banksyjeva slika Djevojčica s balonom

Foto: Profimedia

Jedna od najpoznatijih slika britanskog uličnog umjetnika Banksyja, Djevojčica s balonom, pronađena je nakon što je prošli tjedan ukradena iz londonske galerije, za što su optužena dvojica muškaraca, objavila je policija.

Na slici djevojčica poseže za crvenim balonom u obliku srca, a u Londonu i drugdje postoji nekoliko murala istog motiva. Slika je jedini predmet ukraden 8. rujna, rekla je policija, dodajući da će biti vraćena u galeriju.

Dvojca muškaraca puštena su uz jamčevinu

Dvojica muškaraca u dobi od 47 i 53 godine u četvrtak su kazneno prijavljena za provalnu krađu te su pritvorena. Već su se pojavili na sudu, gdje su pušteni uz jamčevinu, a sljedeći će se put pred sucem pojaviti 9. listopada.

Djevojčica s balonom prvi se put pojavila na ulicama londonske četvrti Shoreditch 2002. godine, a Banksy je napravio verzije slike na londonskoj Južnoj obali 2004. i na izraelskoj barijeri na Zapadnoj obali 2005. godine.

Inače, Banksy se proslavio oštro ironičnim grafitima na otvorenom s političkim temama. Nekada je bio nepoznati crtač grafita iz engleskog grada Bristola, a danas je njegov umjetnički rad postao iznimno popularan i vrijedan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.