Pronašla "haljinu koja je slomila internet". Pokazala koje je boje i posvađala ljude

Screenshot: TikTok

AMANDA Rubinstein iz Burlingtona u Vermontu pregledavala je artikle na garažnoj rasprodaji kad je ugledala haljinu koja je 2015. postala viralni hit na internetu. 

Takozvana "haljina koja je slomila internet" poznata je zbog optičke iluzije koja je posvađala ljude jer su neki bili uvjereni da je u nijansama bijele i zlatne boje, a drugi da je u nijansama plave i crne.  

"Vjerujem da je originalna" 

Devet godina nakon toga Amanda je naletjela na haljinu i, naravno, morala ju je kupiti. Doznala je da ju je prethodna vlasnica kupila 2015. godine. Iako nije bila sigurna je li riječ baš o haljini s viralne fotografije, koju je 2015. podijelila Cecilia Bleasdale za vjenčanje svoje kćeri, Amanda je počela istraživati i doznala da je riječ o haljini iz iste kolekcije brenda Roman. 

@ruby_dubie_doo

 

♬ original sound - idk
@ruby_dubie_doo I knew it wasnt gold! #thedress #blackandblue #whiteandgold #blackandbluedress #nostalgia #millennial ♬ original sound - emmafearsmayo💙

"Mogu potvrditi da je od istog dizajnera i kolekcije, zbog čega da vjerujem da je originalna", rekla je, a snimka njezinog otkrića pregledana je više od 3.8 milijuna puta. Ljudi su bili zaprepašteni njezinim otkrićem, a zatim je, naravno, ponovno krenula rasprava o tome koje je boje haljina. 

@ruby_dubie_doo #greenscreen ♬ original sound - ruby_dubie_doo

Podsjetimo, iako je utvrđeno da haljina dolazi u nijansama plave i crne, milijuni su je vidjeli u nijansama bijele i zlatne. Fotka je postala globalna senzacija, a u raspravu su se uključile slavne osobe, pa čak i znanstvenici koji su tumačili percepciju boje ljudskog oka. 

Dobro, koje je boje haljina? 

Amanda je sada odgovorila na pitanje koje je posvađalo ljude na internetu. 

"Haljina je 100 posto plava s crnim, mrežastim i čipkastim detaljima", rekla je. Misterij je time trebao biti riješen, no u komentarima su se javili neki koji se ne slažu. 

@ruby_dubie_doo Replying to @Dank Sinatra ♬ original sound - ruby_dubie_doo

"Iskreno, ja i dalje vidim bijelu i zlatnu, jesam li luda?", "Odnesi je do prozora na danje svjetlo pa ćeš vidjeti promjenu", "Prije sam vidio zlatnu i bijelu, sad vidim plavu i crnu", "Očito je plava i crna, ljudi, što vam je?", "To nije ista haljina, ova je plava i crna, ona je bila bijela i zlatna", neki su od komentara. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.