Pulski filmski festival: Pula PRO s četiri pitchinga i diskusijama

Foto: Press

Ovogodišnji Pulski filmski festival donosi opsežan program Pula PRO namijenjen filmskim profesionalcima i studentima filma, uz četiri pitchinga i filmski forum s diskusijama o vidljivosti domaće kinematografije i poboljšanju distribucijskih strategija. 

Pula PRO će se održati u drugoj polovici Festivala, od 15. do 18. srpnja, uz brojne domaće i inozemne stručnjake iz filmske industrije, pod vodstvom Selme Mehadžić.

Programi

Program Filmovi u nastanku namijenjen je hrvatskim i manjinskim dugometražnim projektima čiji je završetak planiran unutar sljedećih godinu dana. 

Sudjeluje osam projekata u radioničkom programu za pripremu nastupa, a za najbolje su osigurane novčane nagrade. Među njima su Prašina u vitrini Daniela Pavlića, Nešto jače od mene Danila Šerbedžije, Ispod jabuke Lucije Brkić, Koke Igora Jelinovića, Južina Ante Marina, Ljudi u mojoj kući Tatjane Božić, Bez zamjere Lucije Marčec i  Dobra djeca  Filipa Peruzovića.

U programu Scenarij kinohita za, motiviranom potrebom za djelima koja su podjednako atraktivna festivalskoj, nišnoj i široj publici, predstavit će se devet projekata. To su Evan & Hm Mie Pećine Drašković, Bambina Ane Tonković, Moj (možda posljednji) Božić Brune Mustića i Voje Lepojevića, Pijetao koji je pao s neba Višnje Skorin, Bilo jednom u Splitu Mladena Stanića, Sezona Katarine Radetić i Andreja Korovljeva, Štrigun Gorana Dukića, Projekt Palma Darije Stilin, Trebat ćemo veći brod Igora Šeregija.

Prvi put održat će se i međunarodni radionički i pitching program Make the Scene! nastao u suradnji s medijskom kompanijom United Media, namijenjen razvoju scenarija televizijskih serija, s projektima iz Hrvatske, Srbije i Bugarske, dok je za autore domaćih televizijskih projekata pokrenut TV HIT.

Okrugli stolovi

Odabrani projekti svih žanrova i formata su namijenjeni za prikazivanje na televizijama i bit će predstavljeni pred urednicima nacionalnih televizijskih kuća, a autori odabranih projekata bit će pozvani da sudjeluju u pripremnom radioničkom programu. 

Pula PRO donosi i Pulski filmski forum u kojem će kroz susrete, razgovore i panele predstavnici audiovizualne zajednice predstaviti kvalitetne prakse i pozitivne trendove u području distribucije, plasmana i promocije domaćih i regionalnih filmova.

Održat će se okrugli stolovi Ima li života nakon premijere?, Jedan za sve - zastupljenost domaćeg filma na međunarodnim festivalima te tribina Društva hrvatskih filmskih autora i producenata Cijena strasti. Bit će tu i nagrada Kino mreže koju predstavnici nezavisnih kinoprikazivača dodjeljuju najboljem hrvatskom filmu premijerno prikazanom na Festivalu.

Pulski filmski festival u svom filmskom programu predstavlja selekciju domaćih studentskih filmova, a dodatnim edukativno-diskurzivnim sadržajem svojoj cjelokupnoj studentskoj publici želi omogućiti bolje umrežavanje i priliku za stjecanje novih znanja i praksi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.