Put oko svijeta u sto dana: Hrvoje biciklom dosad prešao 12 tisuća kilometara

Foto: Facebook

HRVOJE JURIĆ (33) iz Vrbice pokraj Đakova otisnuo se u avanturu života tijekom koje planira električnim biciklom u sto dana obići svijet, a nada se i da će postaviti Guinnessov rekord. 

Svoje je putovanje započeo 1. lipnja u Zagrebu, a danas se nalazi u ruskom Vladivostoku, odakle će letjeti u Australiju. Dosad je prešao 11.850 kilometara i odvozio prvu dionicu puta, a čekaju ga Australija, Sjeverna Amerika od Aljaske do istoka Kanade, odakle će se avionom prebaciti u Portugal pa se preko Španjolske, Francuske, Italije i Slovenije vratiti u Hrvatsku. Na putu ga kombijem prati snimatelj Matija Pospihalj. 

Hrvoje se svojim pratiteljima redovito javlja putem društvenih mreža, a u svojoj posljednjoj objavi otkrio je da se sprema za 37 sati dug let do Pertha.

"Brže bih stigao da sam krenuo biciklom", našalio se. 

Iako je otkrio da je na dosadašnjem putu izgubio sedam kilograma te da ga noćas očekuje jako malo spavanja zbog pakiranja i priprema, istaknuo je da su on i Matija odlično raspoloženi te da nema nikakvih zdravstvenih problema. 

"Živi smo (i zdravi), ali smo spavali tek par sati jer imamo previše posla prije leta za Perth. Odlična vijest je da nemam nikakvih problema što se tiče snage/tijela, sve je ok, noge su dobro, ali su u dvije boje. Izgubio sam sedam kilograma u ovih 11.850 km unatoč tome što nam je hrana bila jeftina i hranili smo se uglavnom u restoranima s domaćim namirnicama. S ovih trenutnih 90 kg imam dobre šanse da zapravo i završim putovanje u Zagrebu. Let će biti dug, točnije 37 sati dug, ali to je najjeftinija opcija. Imamo posebne torbe u koje spremamo bicikl, ali smo limitirani s 23 kg tereta. I to će biti jako zanimljivo, sa svim tim presjedanjem", napisao je Hrvoje. 

Za kraj je zahvalio svima koji ga prate i dodao da je iznenađen tolikim pozitivnim reakcijama. 

"Hvala vam na svim porukama, lajkovima, komentarima i šeranju od sinoć. Ja sam zaista ostao bez teksta! Mi baš i nemamo osjećaj kako to izgleda kad objavimo nešto i kakve reakcije budu, bar ne u potpunosti. Najviše jer smo se morali što bolje usredotočiti na cestu i sve ono što nam je išlo u susret. Ipak je ovo najduža i, nadam se, najteža dionica. Ali svi vi ste cijeli ovaj projekt podigli za nekoliko stepenica gore", zaključio je on. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.