Odakle uopće izraz bunga bunga?

Foto: Profimedia

PRIVATNI život Silvija Berlusconija obilježili su skandali, sudski procesi, mnoštvo mladih ljubavnica i žena te bunga bunga zabave koje su postale poznate diljem svijeta, a kasnije se spominjale isključivo u kontekstu optužbi za maloljetničku prostituciju i zlostavljanja.

Zbog Berlusconija cijeli svijet je čuo za bunga bunga zabave zbog kojih je kasnije nekoliko puta bio optužen za sudjelovanje u maloljetničkoj prostituciji.

Što uopće znači bunga bunga?

Bunga bunga je izraz nepoznatog podrijetla koji datira iz Australije s kraja 19. stoljeća, ali se danas koristi isključivo za zabave koje je priređivao Berlusconi dok je bio talijanski premijer.

Taj je izraz tada često citirao talijanski i međunarodni tisak uoči istrage 2011. kada je Berlusconi optužen za zlostavljanje maloljetnih osoba. Bunga bunga je tako postao izraz za orgije u kojima sudjeluju prostitutke i moćni vođa.

Berlusconija je izrazu bunga bunga navodno naučio Gadafi koji je jednom prilikom ispričao rasistički vic o talijanskim političarima u Libiji. Vic je, prema knjizi My Way koju je napisao novinar Alan Friedman, glasio:

"Dva talijanska političara otišla su u Libiju kao Berlusconijevi izaslanici na ceremoniju krunidbe Gaddafija za kralja. Na putu su ih uhvatili pripadnici nemilosrdnog plemena, zavezali ih za stup i počeli oko njih plesati i skandirati 'bunga, bunga, bunga, bunga...'

Nakon što je ples završio, pitali su ih da odaberu između bunge bunge i smrti. Prvi je odabrao bungu bungu i cijelo selo ga je silovalo. Drugi je, nakon što je to vidio, odabrao smrt. Šef plemena je rekao: 'OK, može smrt. Ali, ajmo prvo malo 'bunga bunga'!"

Ruby, kradljivica srdaca

Najveća afera koja je dočekala Berlusconija bila je Rubygate, a ime je dobila po marokanskoj trbušnoj plesačici Karimi El Mahroug, poznatijoj kao Ruby Rubacuori (Rubi, kradljivica srdaca). Riječ je bila o trbušnoj plesačici i navodnoj prostitutki marokanskog porijekla. Berlusconi je optužen da joj je plaćao za seks 2010., kad je ona imala 17 godina. 

El Mahroug je istražiteljima rekla da su zabave tadašnjeg premijera, na kojima je sudjelovala, bile kao orgije i da su Berlusconi i mlade djevojke na njima goli izvodili ritual u afričkom stilu koji su zvali bunga bunga. Neke druge gošće ovih zabava opisale su ih potpuno suprotno, kao "elegantne domjenke". 

Ipak, El Mahroug je na ispitivanju inzistirala da nije spavala s Berlusconijem, ali da joj je on svejedno dao 7 tisuća eura jer je došla na večeru u njegovu vilu u okolici Milana. 

Tužitelji su na suđenju ustvrdili da je Berlusconi ukupno platio preko 4.5 milijuna eura za usluge Marokanke. Suđenje je završilo 24. lipnja 2013. osuđujućom presudom i kaznom od sedam godina zatvora te doživotnom zabranom obnašanja javne funkcije. Međutim, godinu dana kasnije drugostupanjski sud je poništio presudu, a time i zabranu sudjelovanja na izborima za Berlusconija. 

53 godine mlađa partnerica

Berlusconi je kraj života dočekao s Martom Fascinom koju je prošle godine "simbolično oženio". Plavokosa političarka od njega je bila mlađa 53 godine, a do pravog braka nije došlo zbog protivljenja njegove djece koja će ovih dana dobiti nasljedstvo od šest milijardi eura.

Berlusconi je prije Marte imao dvije zakonite supruge. 

Carla Elvira Lucia Dall'Oglio bila je njegova prva supruga od koje se razveo 1985. godine nakon dvadeset godina braka. Uslijedio je brak s Veronicom Lario koji je potrajao od 1990. do 2014. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.