Rastu tenzije oko filma Snjeguljica, glavne glumice u sukobu?

Screenshot: YouTube/Walt Disney Studios

Disney je prošlog tjedna objavio teaser za igrani film Snjeguljica, u kojem glume Rachel Zegler i Gal Gadot. Iako se film iščekuje s velikim zanimanjem, prate ga brojne kontroverze. Od samog početka privukao je pažnju zbog kritika usmjerenih prema glavnim glumicama, ali i zbog njihovih javnih stavova o izraelsko-palestinskom sukobu, što je posljednjih dana dodatno potaknulo rasprave oko ovog filma.

Sporna objava na Twitteru

Gal Gadot, koja glumi zlu kraljicu, rodom je iz Izraela te je javno podržala svoju zemlju. Odmah nakon objave teasera Rachel Zegler, koja glumi Snjeguljicu, podijelila ga je na društvenim mrežama. Zatim se nadovezala na tu objavu te u idućem tweetu napisala: "I uvijek se sjetite, sloboda za Palestinu." Mnogi vjeruju da je Zegler time ciljala na izjave kolegice Gadot te da joj je htjela odgovoriti.

Komentar Zegler izazvao je bijes među onima koji podržavaju Izrael. Optužili su je za antisemitizam i najavili bojkot filma. Neki su već ranije pozivali na bojkot zbog izraelske glumice Gadot.

Tko su Rachel Zegler i Gal Gadot?

Rachel Zegler je 23-godišnja glumica koja je stekla slavu ulogom Marije u Spielbergovoj Priči sa zapadne strane. Od tada je glumila u filmu The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes te bi trebala debitirati na Broadwayu kao Julija u Romeu i Juliji. Od 2021. godine Zegler javno zauzima propalestinski stav.

Gal Gadot, 39-godišnju izraelsku glumicu, mnogi prepoznaju po ulozi Wonder Woman. Također je glumila u Smrti na Nilu i franšizi Brzi i žestoki. Gadot otvoreno podržava Izrael, a nakon Hamasovog napada 7. listopada ponovno je izrazila svoju podršku na Instagramu.

Problemi za promotivnu kampanju filma

Nakon izlaska trailera Gal Gadot je na Instagramu podijelila citat Martina Luthera Kinga Jr.: "Tama ne može otjerati tamu, samo svjetlo to može učiniti. Mržnja ne može otjerati mržnju, samo ljubav to može učiniti." Mnogi vjeruju da je time odgovorila na komentar Zegler te su neki istaknuli da bi promotivna turneja mogla biti izazovna zbog tenzija između glumica. Isto tako ističu da se netrpeljivost između njih ne može sakriti.

@society.made.the.joker when this press tour happens PLEASE PRAY FOR HER 😭😭😭 #rachelzegler #snowwhiteandthesevendwarfs #snowwhitemovie #snowwhiteliveaction #rachelzeglersnowwhite #rachelzeglersupremacy #lucygraybaird #galgadotisevil #fyp #foryoupage #fyp ♬ I Can Do Anything / Finale - Christopher Lennertz
@katieeehowell Anyways they should’ve gotten the evil queen from disneyland to play in the movie… rachel sweetie im so sorry #snowwhite #rachelzegler #disney #disneyland #fyp ♬ original sound - katieeehowell

Zegler kritizirala film

Podsjetimo, Rachel Zegler na meti je kritika već neko vrijeme zbog toga što je originalni Disneyjev film nazvala jezivim i voajerskim. U intervjuu za Extra TV Zegler je otkrila da nije obožavateljica originalne Disneyjeve princeze ni princa (u novoj adaptaciji glumi ga Andrew Burnap), kojeg je čak nazvala uhodom.

@cosywithangie Just because a woman values something different, does not make her any less valuable. Some women want a career and not marriage. Some women want a marriage or family and not a job. Some women want BOTH. All are to be heard, and seen, and valued. Write stories about ALL women and depict them ALL as valuable and worthy, instead of trying to mold them into one specific image of what you deem worthy. Thank you. #snowwhite #snowwhiteliveaction #snowwhitecontroversy #disney ♬ original sound - Angie | Self Care

"Originalni crtić izašao je 1937. godine i vrlo je očito da je tako. Velik je fokus na njezinoj ljubavnoj priči s tipom koji je doslovno uhodi. Čudno! Tako da ovaj put to nismo učinili. Imamo drugačiji pristup onome za što će mnogi ljudi pretpostaviti da je ljubavna priča samo zato što imamo princa u filmu, sigurna sam", rekla je Zegler u intervjuu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.