Okršaj serija. Jesu li vam gore Sjene prošlosti ili U dobru i zlu?

Foto: Press

Nova TV sinoć je predstavila prvu epizodu svoje nove serije U dobru i zlu, kojom konkurira RTL-ovoj Sjene prošlosti, koja se emitira već tjedan dana.

Obje serije imaju sličnu okosnicu radnje - mračne tajne iz prošlosti. 

>>Ove jeseni će se biti teško odlučiti koju lošu domaću TV seriju gledati

Sjene prošlosti

Glavne uloge u seriji imaju Marina Fernandez, Jelena Perčin, Dajana Čuljak i Ana Maras Harmander. Rađena je po turskoj seriji Osveta u štiklama (Ufak Tefek Cinayetler), koja se prikazivala u Hrvatskoj od 2018. do 2020. godine.

Radnja prati živote četiri žene, Marte, Paule, Ane i Olge, koje su u srednjoj školi bile bliske prijateljice. Marta (Jelena Perčin) je kraljica kvarta, moćna i manipulativna. Napravit će sve što može da dobije ono što želi. I dalje se druži s Anom (Ana Maras Harmander) i Paulom (Dajana Čuljak), ali ih iskorištava.

Paula se trudi biti Martina kopija i uživa u tračevima i tuđoj nesreći, ali je emotivna. Anu svi pomalo podcjenjuju, ali je zapravo inteligentna. Olga (Marina Fernandez) je empatična i emotivna žena te uspješna ginekologinja. Međutim, u sebi već gotovo 20 godina nosi bol i ljutnju zbog nepravde koju su joj nanijele osobe za koje je mislila da su joj prijateljice.

Naime, njihovo prijateljstvo raspalo se kada su tri djevojke, predvođene Martom, smislile laž o Olgi, što je dovelo do javnog sramoćenja te izbacivanja Olge i njihovog učitelja književnosti Eduarda iz škole. Olga nije uspjela dokazati svoju nevinost i morala je napustiti predgrađe Zagreba.

Dvadeset godina kasnije putovi bivših prijateljica ponovno se isprepliću. Olga se suočava sa starim prijateljicama i budi se želja za osvetom, što pokreće niz neočekivanih događaja, uključujući i ubojstva.

U dobru i zlu

Serija prati priču o Veljku Srići, čovjeku koji balansira između dvije obitelji i suočava se s posljedicama svojeg dvostrukog života. Autori tvrde da je serija djelomično inspirirana stvarnom pričom.

Veljko Srića je uspješan poslovni čovjek i odan otac, ali tajna koju skriva već 25 godina prijeti uništiti sve što mu je važno. Na poslovnom putovanju u Bosni Veljko ulazi u paralelni brak te pokušava balansirati između dvije obitelji koje ne znaju jedna za drugu.

Ovaj dvostruki život dolazi do dramatičnog preokreta kada Veljko odlučuje suočiti se s posljedicama svojih odluka i razotkriti istinu koja će šokirati sve oko njega.

Uz Filipa Juričića (Veljko) u glavnoj ulozi glume i Ksenija Pajić, Mirna Medaković Stepinac (Marina Srića), Iva Mihalić (Ivana Oreb), Martina Stjepanović, Enes Vejzović, Katarina Baban, Jelena Miholjević, Žarko Radić, Momčilo Otašević...

Iako si RTL i Nova TV konkuriraju ovim serijama, gledatelji će ipak moći pratiti obje. Sjene prošlosti se emitiraju od 20:15 svakog radnog dana, dok je U dobru i zlu na rasporedu tek od 21:15.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.