Razgovarali smo s vatrogascem koji je spasio psića iz procjepa: "Kolege su me čuvali"

VIJEST o đakovačkom vatrogascu koji se uvukao u uzak procjep kako bi spasio jednog psića koji se bio zaglavio rastopila je srca ljudi diljem Hrvatske. Razgovarali smo s mladim vatrogascem Andrejom Horvatom, koji nam je opisao kako je izgledala njegova neobična intervencija.

Kaže da je već nakon dojave znao da se radi o psu i odmah su izašli na intervenciju. Dolaskom na mjesto intervencije s kolegama Vedranom i Petrom pregledao je prostor na kojem se pas zaglavio, procijenio kakvo je njegovo stanje i koje su sve zapreke da bi se došlo do njega.

"Brzo smo se odlučili za taktiku da se ja uvučem između zida i objekta koji je širok 30-ak centimetara. Budući da je bio dosta uzak prostor, kolega Vedran je bio odmah iza mene da me može povući i osloboditi ako zapnem sa psom, dok je kolega Petar bio spreman uzeti psa kad bih ga oslobodio", priča nam.

Pas je neozlijeđen vraćen vlasnici

"Kada imate dobre kolege uz sebe, nije vas ničega strah, tako da imam veliko povjerenje u svoje kolege s kojima izlazim na intervencije. Tako vam je to u vatrogastvu - svi smo jedna velika, složna obitelj i u svakom trenutku se možeš osloniti na kolege", dodaje i otkriva da su psa odveli veterinaru koji je ustanovio da nije ozlijeđen pa je vraćen vlasnici.

Horvat nam priča da se dosad nije puno susretao sa spašavanjem životinja, ali da njegovi kolege jesu. Spašavali su rodu koja je bila zapela na krovu, a često, prema njegovim riječima, hvataju i zmije. "Što reći osim da se naši sugrađani u svakom trenutku mogu osloniti na vatrogasce", poručuje.

Danas smo imali jednu od onih “neobičnih” intervencija koje ispune srce toplinom. Nesretan pas još u srijedu je zaglavio...

Objavljuje DVD ĐakovoNedjelja, 5. studenoga 2023.

On se vatrogastvom bavi od malih nogu, odnosno više od 15 godina. Na pitanje o najkompliciranijoj intervenciji Horvat ističe da ne može izdvojiti jednu, kao i da stariji kolege prenose na njih svoje iskustvo i svakodnevno ih pripremaju i uvježbavaju za sve moguće intervencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.