Redatelj Queera: Nadam se da će publika u filmu vidjeti nešto više osim seksa

Foto: EPA

Odmaknuvši se od uloge britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda, Daniel Craig je na Međunarodni filmski festival u Veneciji stigao s ulogom Amerikanca koji je homoseksualac i ovisnik o drogama u filmu Queer redatelja Luce Guadagnina.

Uglađenog zavodnika Bonda, agenta 007, nema već dulje vrijeme, a Craig se okrenuo novoj ulozi pijanog i neurednog lika koji se u Meksiku, 50-ih godina prošlog stoljeća, zaljubi u mlađeg muškarca, a intimne scene između njih dvoje će najvjerojatnije biti tema razgovora u filmskom svijetu. No, 56-godišnjeg Craiga ne brine koliko će ponekad eksplicitne scene seksa će biti glavni naslovi u medijima.

"Daniel je u ovom filmu toliko ogoljen što se tiče duše"

Guadagnino, koji je 2017. privukao međunarodnu pažnju i priznanje također gay filmom Zovi me svojim imenom, rekao je da se nada da će publika u filmu vidjeti nešto više osim seksa.

"Mislim da je Daniel u ovom filmu toliko lijepo ogoljen što se tiče duše i da će se publika upravo s tim povezati, bez obzira koliko je gol na ekranu", rekao je talijanski redatelj. Dodao je da je dugo želio raditi s Craigom kojeg je sreo prije 20 godina.

"Uvijek smo si govorili da ćemo naposljetku zajedno raditi i jesmo", rekao je Guadagnino.

O čemu je riječ o filmu?

Za razliku od velikobudžetnih uspješnica, Queer je u cijelosti snimljen u studiju u Rimu. Craigov lik William Lee živi samotnim životom u Ciudad de Mexicu obilazeći barove i truseći žestice te postane opčinjen povučenim biseksualcem kojeg glumi Drew Starkey. Potonji se ubrzo pridruži američkoj iseljeničkoj zajednici na lošem glasu.

Craig i Starkey su zajedno pohađali tečajeve plesa kako bi postigli veću intimnost. "To je između nas probilo led", rekao je Craig.

Film se temelji na nedovršenom romanu američkog pisca Williama S. Burroughsa, a kraj potpisuje scenarist Justin Kuritzkes.

Queer je među 21 filmom koji se bori za nagradu Zlatnog lava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.