Reper oduševio pjesmom o mentalnom zdravlju, hit je na TikToku

Screenshot: TikTok

Velški kantautor Ren (34) od djetinjstva je sanjao o velikom uspjehu, a taj san mu se ostvario kad je njegova pjesma Hi Ren postala viralna. Još kao tinejdžer skladao je pjesme na svom računalu i prodavao ih. Bio je član indie grupe Trick The Fox i uličnog benda The Big Push, ali se na kraju odlučio za solo karijeru.

@renmakesmusic Any one else relate to these self critical thoughts? #mentalhealth #acousticguitar #liveperformance #brighton #voicesinmyhead #bard #anxietydisorder #fyp ♬ Hi Ren - Ren

Razbolio se

Međutim, njegov glazbeni napredak je zaustavljen sredinom 2000-ih godina kada je obolio od teške bolesti, koja ga je prisilila da provodi do 23 sata dnevno u krevetu. "Moj život se promijenio preko noći", rekao je Ren za Daily Mail. "Jednog jutra sam se probudio osjećajući se kao da sam bio drogiran. Imao sam mišićne grčeve i stalno sam doživljavao napadaje panike", dodao je.

Ren, čije je pravo ime Ren Gill, prvo je pogrešno dijagnosticiran s kroničnim umorom i bipolarnim poremećajem, prije nego što mu je konačno točno dijagnosticirana Lymeova bolest. Ovaj dugotrajni proces ostavio ga je iscrpljenog i često depresivnog. Unatoč svemu, Ren nije odustao od glazbene karijere. Sam je producirao i izdao svoj debitantski album Freckled Angels 2016. godine i počeo objavljivati na YouTubeu.

@renmakesmusic Money Game Part 3 is out now! It was such an incredible experience putting this together, one of our most ambitious live videos yet. Follow the link in my bio to watch the whole thing on youtube. #renmakesmusic #moneygame #moneygame3 #livevideo #sickboi ♬ original sound - Ren

Pjesma mu je postala hit

Njegov hit Hi Ren postao je himna za ljude s problemima mentalnog zdravlja i kroničnim bolestima. U listopadu prošle godine, Ren je iznenada zauzeo prvo mjesto na britanskoj ljestvici sa svojim drugim albumom Sick Boi, nadmašivši tako Drakea, Ricka Astleya i druge poznate glazbenike.

"Do svoje devete godine povremeno sam čuo glas u svojoj glavi koji nije bio moj. Glas je bio izrazito drugačiji od mog i uvijek negativan", napisao je Ren prije objave svog spota za pjesmu Hi Ren. "Dugo vremena nisam priznao ovaj dio sebe, jer bi to donijelo opasnost i stigmu da zvučim kao luda osoba", dodao je.

@renmakesmusic my version of back on 74/message in a bottle is now live over on my YouTube channel now!!!! link is in my bio❤️ biiiiig luuuuuv!!!! #renmakesmusic #jungle #sting #backon74 #messageinabottle #livesession ♬ original sound - Ren

Pregledana preko 17 milijuna puta na TikToku

U gotovo desetominutnom videu, Ren, odjeven u bolničku odjeću i čarape, sjedi u invalidskim kolicima u podrumu s plavom oljuštenom bojom na zidovima i treperavim svjetlom. Svira akustičnu gitaru, repa i pjeva dok se njegov lik bori s naizmjeničnim neprijateljskim i suosjećajnim glasovima u svojoj glavi.

Na kraju, Ren ustaje i izgovara monolog o prihvaćanju svojih psiholoških i fizičkih borbi. Pjesma prikazuje psihološki sukob i mir koji dolazi s prihvaćanjem sebe. Na TikToku pjesma ima gotovo 17 milijuna pregleda i preko milijun lajkova, dok je na YouTubeu pregledana više od 33 milijuna puta.

Oduševio publiku

"Tvoja pjesma me inspirira. Hvala ti što dijeliš svoju bol", "Ne mogu ovo prestati slušati", "Spašavaš mi život", "Dugo se borim s depresijom i nikad nisam uspio opisati riječima kako je to u mojoj glavi", samo su neki od komentara na pjesmu.

Mnogi na TikToku dijele svoje oduševljene reakcije na ovu pjesmu.

@renmakesmusic loveeeee to the reaction community u guys are amazing ❤️ #renmakesmusic #hiren #musicreactions #mentalhealthawareness #orginalmusic #theatrical ♬ original sound - Ren
@ren.lyrics Reacting to “Hi Ren” for the first time isn’t easy🥲 #renmakesmusic #hiren #reaction #reactor #lyrics #lyricsvideo #live #american #author #storyteller #storytelling #songwriter #songwriting #fyp #fy ♬ original sound - THE MUSIC HUB 🎵

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.