Restoran nudi besplatnu pizzu uz jednostavan uvjet - koji mnogi ne mogu ispuniti

Foto: Instagram

OVISNOST o pametnim telefonima u razvijenom svijetu u strelovitom je porastu, a jedan restoran u Kaliforniji odlučio se na jedinstven način boriti protiv toga. 

Curry Pizza Company, pizzerija u Fresnu mušterijama nudi takozvani "Talk to Each Other Discount" (razgovarajte jedni s drugima) koji zahtijeva od gostiju da odlože i zaključaju svoje pametne telefone dok su u restoranu te jednostavno razgovaraju tijekom obroka.

Popust se odnosi samo na grupe od četiri ljudi ili više, od kojih svi moraju posjedovati pametni telefon. Ako su kvalificirani za ponudu, dobit će veliku pizzu u kojoj mogu uživati tijekom sljedećeg dolaska u restoran ili - ako su dobro raspoloženi, mogu je donirati beskućnicima u centru Fresna.

"Naš je cilj potaknuti obitelji/prijatelje da ne koriste svoje telefone dok jedu i da razgovaraju jedni s drugima te da komuniciraju više", objasnili su iz restorana.

"Ako želite možete dobiti besplatnu veliku pizzu (po grupi) tijekom sljedećeg posjeta (mora biti barem 24 sata) ili je možete donirati potrebitima. Doniramo pizze beskućnicima u centru grada svaki mjesec, pa bismo dodali vašu doniranu pizzu mnogim drugima ili možete to napraviti i sami", dodaju.

Suvlasnik Varinder Malhi za Fox News rekao je kako ga je vlastito korištenje telefona natjeralo na ovu akciju. Htio je dati dobar primjer svojoj djeci pa je odlučio koristiti telefon samo za hitne slučajeve. Nakon što je iskusio prednosti pauze od korištenja pametnog telefona, odlučio je i druge potaknuti na to.

Oni koji odluče sudjelovati u akciji moraju pristati na to da osoblje restorana zaključa njihov telefon u ormarić za vrijeme trajanja obroka.

Akcija je objavljena prije otprilike tri tjedna, a restoran je dosad podijelio tek velikih 40-50 pizza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.