Ovaj dalmatinski dragulj proglašen je petim najboljim obalnim gradom na svijetu

Foto: Shutterstock

Nedavno je objavljen popis najboljih obalnih gradova na svijetu, a Split se našao na petom mjestu tog laskavog popisa.

Tvrtka za krstarenja Fred. Olsen Cruise Lines provela je istraživanje u koje je bilo uključeno 117 obalnih gradova diljem svijeta, a rangirala ih je prema parametrima kao što su kvaliteta kulturnih atrakcija, broj mjesta na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine, popularnost na Googleu i količina hashtagova na društvenim mrežama, piše TimeOut.

Svrha istraživanja bila je pronaći gradove koji nisu potpuno izolirani i u kojima ima dovoljno sadržaja, a da se u njima i dalje možete odmoriti i da ste blizu mora. Na prvom mjestu našao se Reykjavik na Islandu. Slijedi ga belgijski Bruges, koji se na listi našao zahvaljujući svom kanalu kojim se stiže do mora, unatoč tome što je udaljen 11 kilometara od obale.

Na trećem mjestu nalazi se Napulj, talijanski grad poznat po velikom broju atrakcija - od Vezuva i Kraljevske palače do kazališta San Carlo, a slijedi ga Monaco. Split se našao na petom mjestu, a iza njega su se smjestili Herceg Novi (Crna Gora), Amsterdam (Nizozemska), Cape Town (Južna Afrika), Dublin (Irska) i Gibraltar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.