Ribafish preplivao 100 kilometara u 20 dana, plivao od Rijeke do Pule. Evo i zašto

Foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Nakon što je isplivao dio Istarskog poluotoka, Domagoj Jakopović Ribafish od Rijeke je doplivao do finalnog cilja - Pule i dovršio prvu fazu projekta RokPoluotok. Na cilju su ga dočekali mnogi roditelji s djecom, koja su mu se zatim priključila u plivanju i na edukativnoj radionici.

"Bilo je iznimno zahtjevno"

"Presretan sam što smo više nego uspješno odradili prvi dio RokPoluotoka. Bilo je iznimno zahtjevno plivati ovih stotinjak kilometara u totalno različitim vremenskim uvjetima. Oko Opatije smo prošli kroz oluju, kod Lovrana su nas ulovili valovi viši od dva metra, a na kraju smo plivali uz morsku struju, što je osjećaj kao da glavom gurate zid", poručio je.

S okupljenom djecom Ribafish se, nakon edukacije o ekologiji, uputio u akciju čišćenja plaže od otpada.

Cilj projekta

Ovaj pothvat Ribafish je započeo 23. lipnja u Preluku pokraj Rijeke i nakon dvadeset dana plivanja i stotinu kilometara došao do posljednje stanice ove sezone – plaže Valkane u Puli. Riječ je o projektu Ribafisha i Udruge RokOtok, čiji je cilj tijekom dva ljeta preplivati najveći hrvatski poluotok. Nakon zimske pauze, Ribafish će iduće sezone, počevši od lipnja 2025., plivati od Galebovih stijena u Puli do Savudrije.

Osim promicanja važnosti bavljenja sportom, projekt se zalaže i za rješavanje problema jednokratne plastike, ekologije i globalnog zagađenja, dok je primarni cilj projekta ukazati roditeljima na važnost provođenja kvalitetnijeg vremena s djecom, bez gledanja u ekran računala ili mobitela.

Brojne nagrade za projekt

Podsjetimo, RokOtok je primio brojna priznanja, proglašen je najljepšom pričom ljeta 2019., a Domagoj Jakopović Ribafish je za ovaj projekt primio brojne nagrade, među ostalim i onu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Local Hero te Ponos Hrvatske. S Udrugom Čisteći medvjedići tijekom hladnog dijela godine odrađene su stotine akcija čišćenja okoliša, među kojima i sad već legendarni Čikolov u kojem ljudi dobre volje čiste prirodu od ogromne količine nerazgradivih opušaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.