Robert Downey Jr. na dodjeli Emmyja pozirao sa suprugom, rijetko su skupa u javnosti

Foto: Profimedia/EPA

Na dodjeli nagrada Emmy bio je i Robert Downey Jr. Sa sobom je poveo suprugu Susan Downey. 

Robert je odjenuo tamno plavo odijelo, a Susan je zablistala u dugoj crvenoj šljokičastoj haljini. S osmijehom na licu su pozirali na crvenom tepihu. 

U braku su gotovo 20 godina

Par je u braku od 2005. godine. Upoznali su se na snimanju filma Gothika. 

"Ručali smo s redateljem i s Halle Berry. Robert mi je bio zanimljiv, ali i čudan. Prije nego što smo počeli izlaziti, bila sam vrlo usredotočena, odlučna i orijentirana na posao. Nije mi bilo stalo do toga imam li obitelj, nisam razmišljala o djeci. Nije da nisam željela te stvari, nego jednostavno nisam razmišljala o njima. No onda sam imala nekoga tko je došao kao tornado, pun energije i strasti. To me potpuno otvorilo", rekla je Susan jednom prilikom.

Robert ju je zaprosio samo nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali, a vjenčali su se 2005. godine. Također, Susan je pomagala svom partneru dok je prolazio kroz teško razdoblje. Tada se, kaže, borio s alkoholizmom. "Rekla sam mu da ovako nećemo uspjeti. Mislim da je naposljetku shvatio da među nama postoji nešto magično", rekla je za Harper's Bazaar.

Susan je filmska producentica

Susan radi kao filmska producentica. Nakon srednje škole upisala se na Sveučilište Južne Kalifornije, gdje je pohađala Školu filmske umjetnosti. Nakon diplomiranja radila je najprije kao asistentica u Threshold Entertainmentu, a potom na razvoju franšize Mortal Kombat. Godinama poslije napustila je produkcijsku kuću Silver Pictures, a ona i Robert potom su pokrenuli Team Downey.

Kada je Robert početkom godine osvojio svog prvog Oscara za sporednu ulogu u Oppenheimeru, u govoru je spomenuo suprugu. 

"Zašto sam sada na popis super talentiranih glumaca dodao ime svoje žene od koje sam toliko toga naučio? Zato što je 22 godine besprijekorno portretirala zdravu i racionalnu osobu koja je sretno udana za glumca", rekao je Downey tijekom svog govora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.