Rukometaši prvi pomogli vozaču iz prevrnutog šlepera na A3, izvukli ga kroz šajbu

Foto: Privatna arhiva

Momčad rukometnog kluba Bjelin Spačva iz Vinkovaca prva je reagirala nakon prometne nesreće na autocesti A3 u kojoj se jučer prevrnuo kamion. Dečki su bili na putu na utakmicu u Karlovcu kad su primijetili da se kamion ispred njih čudno ponaša na cesti. 

"Nažalost, utakmica u Karlovcu danas neće biti odigrana. Zbog teške prometne nesreće koju smo i sami za dlaku izbjegli nismo na vrijeme uspjeli doći do Karlovca. Na otprilike pola puta do Karlovca svjedočili smo prevrnuću kamiona direktno ispred nas. Odmah po nesreći naši dečki su pritrčali u pomoć unesrećenom vozaču te su rukama i nogama uspjeli probiti staklo te ga izvući iz kamiona pri čemu su i sami dobili ozljede na ruci od krhotina stakla. Uz to smo vozaču pružili i prvu pomoć, ali zbog dugotrajnog čekanja nismo uspjeli na vrijeme doći", objavili su na Facebooku odmah jučer.

Nažalost, utakmica u Karlovcu danas neće biti odigrana. Zbog teške prometne nesreće koju smo i sami za dlaku izbjegli...

Objavljuje RK Bjelin Spačva VinkovciSubota, 19. listopada 2024.

"Pokušali smo mu svirati, blicati..."

Mi smo kontaktirali s trenerom Josipom Mečićem, koji nam je ispričao detalje događaja.

"Mi smo bili s jednim autom i dva kombija. Ja sam bio u autu s još tri igrača, iza nas su ostali bili u kombijima. Negdje oko odmorišta Stari Grabovac (op. a. donedavno Novska) uočili smo da kamion ispred nas ide lijevo-desno. Pokušao sam svirati, blicati, ali ništa... Bilo nam je jasno da nešto nije dobro pa se nismo usudili pretjecati. U 13:55 sam zvao policiju, oni su nam rekli da već imaju jednu dojavu i da šalju patrolu", ispričao nam je Mečić.

 

"Trajalo je to nekih sigurno 15 kilometara, da je čovjek tako švrljao po cesti. Dva, tri automobila iza nas su ga pokušala obilaziti, ali bi brzo odustali i vratili se u kolonu s nama. Prošli smo naplatnu kućicu Lipovljani i nakon toga je vozač potpuno izgubio kontrolu. Stali smo, izašli iz automobila i kombija i odmah krenuli pomagati", prisjetio se.

"Razbijali smo šajbu da ga izvučemo"

"Imao sam vatrogasni aparat jer se počelo i dimiti, ali na kraju nam nije trebao. Dečki su skočili na kamion, ali nisu uspjeli otvoriti bočna vrata pa su morali razbiti šajbu nogama. Netko je imao i čekić pa smo se i tim poslužili i na kraju smo ga uspjeli izvući kroz šajbu i odmaknuti od kamiona. Bio je potpuno izgubljen", priča nam trener.

S njima je bio i fizioterapeut kluba, koji je vozaču pružio prvu pomoć, a zatim su došli policajci i vatrogasci. Rukometaši su, kao i ostali, čekali u koloni da se kamion ukloni s ceste. "Bili smo prvi iza njega, što znači da smo zadnji izašli iz kolone", kaže nam Mečić.

Čim se to dogodilo, javili su voditelju rukometne lige da su naišli na nesreću, no do samog kraja su se nadali da će odigrati utakmicu. Molili su policiju da ih propusti među prvima, ne bi li stigli, no molbe nisu urodile plodom.

U Karlovac su došli u 18 sati, s voljom da odigraju. "Htjeli smo igrati, ali nažalost bilo je kasno, ušli bismo u termin dvorane kad se igrala odbojka, tako da nismo mogli. Vratili smo se natrag, stali u Supernovu kod Buzina nešto pojesti, a onda je i tamo nestalo struje", dodao je trener.

Tako su se ovi hrabri dečki na kraju kući vratili i bez odigrane utakmice i bez obroka, ali sa znanjem da su pomogli osobi u nevolji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.