Slučaj Russella Branda podsjetio na ovih 10 problematičnih primjera iz prošlosti

Foto: Profimedia

OVIH dana svi pričaju o Russellu Brandu. Slavni glumac optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje četiriju žena, od kojih je najmlađa navodno imala 16 godina kada je bila s njim, prema zajedničkoj istrazi koju su objavili Times of London i Channel 4 Dispatches.

Optužbe datiraju između 2006. i 2013., kada je Brand radio za BBC Radio 2 i Channel 4 te glumio u brojnim holivudskim filmovima. Mnoge dobrotvorne organizacije ogradile su se od njega, a iz policije su pozvali sve koji imaju bilo kakvu informaciju da im se obrate.

Mnogi slavni muškarci koje ljudi obožavaju izlazili su s tinejdžericama, a većina ih je i javno potvrdila svoje veze. U nastavku možete pronaći neke od njih.

Prince

Glazbena legenda Prince započeo je navodno platonsku vezu s Mayte Garcijom kada je ona imala samo 16 godina. Nakon što mu je njezina mama poslala snimku njenog trbušnog plesa, pozvao ju je iza pozornice, a kasnije i u svoju hotelsku sobu.

Oboje su poricali seksualni odnos do njezine 19. godine, no Prince je kasnije tvrdio da je znao da će mu ona biti žena nakon što ju je upoznao, a Mayte kaže da "nikada nije poricao da su mu se povremeno javljale nečiste misli, ali bio je previše mudar."

Prince je postao njezin zakonski skrbnik kada je imala 17 godina. Mayte kaže da joj je Prince rekao da je vrijeme za kontracepciju te su započeli seksualni odnos kad je napunila 19. Njih dvoje su se vjenčali 1996., kada je Mayte imala 22 godine, a prekinuli su 2000. godine.

Michael Jackson

Michael Jackson upoznao je Brooke Shields kada je ona imala 13, a on 20 godina. Tvrdio je da su hodali i kasnije nazvao Shields "jednom od ljubavi svoga života", iako je Shields zanijekala da je njihova veza ikada bila romantična.

On je također imao povijest druženja s maloljetnicama osim Brooke Shields, a posebno spavanja/dijeljenja kreveta s maloljetnim dječacima. Već 1993. protiv njega je pokrenuta istraga zbog optužbi za zlostavljanje, a 2003. ponovo je optužen za zlostavljanje, iako je oslobođen.

2010. su dva muškarca povezana s Jacksonom tvrdila da ih je on mnogo puta zlostavljao i podnijeli su tužbe protiv njegove imovine i tvrtki, no njihove su tužbe odbačene zbog velikog vremena koje je prošlo od navodnih incidenata.

Brad Pitt

Brad Pitt je imao 27 godina kada je službeno potvrdio vezu sa 17-godišnjom Juliette Lewis, iako su se upoznali na snimanju filma Too Young to Die? kada je ona imala samo 16 godina. Njih dvoje hodali su tri godine.

Glumac je prije hodao s Christinom Applegate od 1988. do 1989., kada je on bio u srednjim 20-ima, a njoj je bilo samo 17. Također je navodno hodao sa Shalane McCall kada je ona imala oko 15/16 godina, a on u je bio u srednjim 20-ima.

David Bowie

Više žena je tvrdilo da su spavale s Davidom Bowiejem dok su bile tinejdžerice, a on je bio odrastao, uključujući Lori Mattix, koja je rekla da je spavala s Bowiejem s 15 godina. On ju je prvi put zaprosio kad je imala 14 godina.

Chuck Berry

Chuck Berry je imao 33 godine kada je uhićen zbog prijevoza 14-godišnje Janice Escalanti u "nemoralne svrhe" 1959. godine. Ona je tvrdila da ju je silovao 14 puta dok je putovala s njim više od dva tjedna.

Dok je njegovo suđenje patilo zbog rasizma, Berry je sam priznao da je prevezao tinejdžericu preko državne granice (iako je rekao da je mislio da je u 20-ima) i da je fotografirao Escalanti i dijelio hotel sobama s njom, ali je zanijekao bilo kakve seksualne interakcije.

Berry je također optužen za prijevoz 17-godišnje Joan Mathis Bates preko državne granice, iako su i on i Mathis tvrdili da su zaljubljeni, pa stoga svrhe nisu bile "nemoralne". U ovom slučaju, priznao je da je imao seks s maloljetnicom.

Jerry Lee Lewis

Pjevač hita Great Balls of Fire Jerry Lee Lewis oženio se svojom 13-godišnjom sestričnom Myrom Gale Brown 1957., kada su mu bile 22. Godinu dana kasnije, Brown je već rodila njihovo prvo dijete (koje je umrlo kada je ona imala samo 17 godina).

Nakon 13 godina braka, rođaci su se razveli 1970. Brown, koja je tada imala 26 godina, optužila je Lewisa za "svaku vrstu fizičkog i psihičkog zlostavljanja koja se može zamisliti".

Dane Cook 

Poznati komičar Dane Cook  počeo je izlaziti sa svojom sada zaručnicom Kelsi Taylor kada je ona imala 17 godina, a on 45. Upoznali su se na večeri s igrama u njegovoj kući i započeli prijateljstvo dok je Taylor još bila maloljetna, što je kasnije preraslo u romantičnu vezu.

Sonny Bono

Pjevač je upoznao Cher kada je njoj bilo tek 16 godina te ju je zaposlio kao svoju spremačicu. Ubrzo su počeli surađivati u glazbi i započeli svoj slavni duo. Vjenčali su se 1964., kada je Cher imala 18 godina. Rastali su se 11 godina kasnije.

Wilmer Valderrama

Zvijezda serije Lude 70-te s pjevačicom Mandy Moore bio je kada je njoj bilo 16 godina, a njemu 20. Četiri godine kasnije, započeo je vezu s tada 17-godišnjom Lindsay Lohan. Svoju vezu s pjevačicom Demi Lovato počeo je kada je njoj bilo 17 godina, a njemu 35.

Elvis Presley

Kralj rocka zaljubio se u Priscillu na tulumu u svom domu kada je ona imala samo 14 godina. Dvije godine nakon toga, Elvis ju je vodio u divlje provode Las Vegasom, dok su njeni roditelji mislili da je u Elvisovom domu. Nakon gotovo sedam godina veze, par se vjenčao 1966.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.