Doris Pinčić se popela na Velebit u novom HRT-ovom serijalu, gledatelji oduševljeni

Screenshot: HRT

"Penjem se na brdo i često je teško, nije lako. I baš to teško - podsjeća na život", započela je Doris Pinčić Guberović, protagonistica prve epizode nove HRT-ove dokumentarne serije Planine. 

Doris je u tri dana prošla Premužićevu stazu, najpoznatiju velebitsku stazu dugu 57 kilometara. Društvo su joj pravile dvije Slavonke - novinarka Mirjam Jukić i umirovljena vojnikinja Vera Ivezić, obje oboljele od multiple skleroze. Hodale su i po više od 10 sati, spavale u skloništu i planinarskom domu. Na dijelu staze susrele su se i s jakom burom, a hranu su nosile u svojim ruksacima.

@hrvatska_radiotelevizija Snimanje u prirodi nije uvijek lako. 😅 👉 Ne propustite prvu epizodu nove dokumentarne serije Planine, u kojoj nas Doris Pinčić Guberović, vodi na najpoznatiju velebitsku stazu. 🏔️ Večeras u 20:40 na Prvom 💙 #Planine #hrvatskaradiotelevizija #velebit #planinarenje #hrvatska #fyp ♬ original sound - HRT

"Za kraj dana ću napraviti jednu juhicu da si ugrijem i dušu, a ne samo tijelo. Jer kad ti ta bura uđe u kosti, prodre ti do zadnje stanice. Tako da ćemo se ugrijati s jednom juhicom, a i ovo je dobar trenutak da pokažemo što znači planinariti i što znači kad te planina ogoli. Bez ičega ovdje imamo sve", rekla je pred kamerama Doris dok je spremala juhu iz vrećice u maloj planinarskoj kuhinji.

"Ništa nam ne fali, a zapravo nemamo ništa. Ali, bit će super, znam to, na planini ne može nego biti super. Ideš gore, htio bi odustati, ali kad uspiješ, kad dođeš do vrha, shvatiš da je to cijeli život u malom. To je za mene planina, i zato joj se vraćam uvijek i iznova", dodala je i priznala da su joj najviše nedostajala djeca.

Planinarenje ju je spojilo sa suprugom

Inače, ljubav prema planinarenju spojila je Doris sa sadašnjim suprugom Davorom Guberovićem. Zajedno su se popeli na Kilimandžaro, a o njihovoj desetodnevnoj avanturi Guberović je pisao i na svom blogu. "Sretni smo, Afrika ostaje iza nas, simptomi visinske bolesti se povlače, ali naše uspomene na ovu prekrasnu ekspediciju ostaju zauvijek", napisao je tada.

Drugi voditelj u svakoj od šest epizoda

Autorice serijala su Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas. U svakoj od šest epizoda serije one prate drugog voditelja – domaćina planinara, koji otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo.

Sa sobom voditelji vode ili susreću ljude kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila. Epizode serijala su snimane na Velebitu, Risnjaku, Dinari, Mosoru, Učki te na Osorščici na Lošinju.

Reakcije gledatelja na emisiju zasad su uglavnom pozitivne. "Odličan dokumentarac! Žene, top ste", "Dokumentarci su nam jedino što valja na TV-u", "Super dokumentarac, bravo", "Odličan, baš sam uživala", komentari su koji se mogu pronaći na profilima HRT-a na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.