S kakvim je trakama Pedro pričvrstio kuću na Floridi i za što se inače koriste?

Foto: X/Spectrum Bay News 9/YouTube

Internet bruji o trakama kojima je Pedro s Floride pričvrstio kuću prije uragana Milton. Mnogima je bilo nevjerojatno što je učinio i nisu vjerovali da će mu to pomoći, ali Pedrova kuća naposljetku je prošla samo sa sitnim oštećenjima. O kakvim je trakama uopće riječ?

Napravljene su od izuzetno čvrstih i otpornih materijala, a mogu sadržavati i metalne ili plastične zatezače kako bi bile pravilno pričvršćene. 

Ključne funkcije

Osnovna funkcija je da pričvrste ključne dijelove objekta za tlo ili osnovu, čime sprečavaju oštećenja koja bi mogla nastati uslijed jakih vjetrova i oluja. Trake također pomažu u sprječavanju da vjetar otpuhne krov ili cijelu kuću, smanjujući opterećenje na strukturu. 

Koriste se kao privremena mjera za osiguravanje objekta, najčešće prije nego što stignu oluje, tornado ili uragani, kada vlasnici žele dodatno osigurati objekt. Koriste se i za osiguranje mobilnih domova, prikolica ili skladišnih objekata u područjima s jakim vjetrovima. Ovakve trake koriste se i za učvršćivanje teretnih kontejnera na brodovima. 

Podsjećamo, Pedro je potrošio 22.000 dolara (oko 20.000 eura) za ankere i posebno izrađene trake po mjeri koje su prekrivale krov obiteljske kuće. Do ove ideje je došao nakon što je obitelj doživjela uragan dok su živjeli u općini Guaynabo u Portoriku, kada se aluminijski krov njihove kuće gotovo podigao.

Obrana od uragana uspjela

Pedrova kći se oglasila na TikToku te potvrdila da je kuća neoštećena. Dodala je i da njen tata ne namjerava tako skoro skinuti trake s kuće jer još traje sezona uragana. "Tvoj tata je pametan čovjek", poručili su joj u komentarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.