Sapunica "Zabranjena ljubav" prestaje s emitiranjem?

NAJDUGOVJEČNIJA hrvatska sapunica je, prema našim saznanjima, pred ukidanjem, i to zato što su oglašivači, obeshrabreni padom gledanosti, sve manje zainteresirani za taj vrlo skupi projekt. Nakon tri i pol godine snimanja i više od tisuću emitiranih epizoda, intrige popularnih likova tako odlaze u povijest, no s RTL Televizije diplomatski su nam poručili kako o ukidanju sapunice - nemaju komentara.

"Zabranjena ljubav", kako doznajemo, više ne privlači TV gledatelje i oglašivače, pa će njenom snimanju uskoro doći kraj, a serija će se na RTL Televiziji emitirati do početka ljeta. "Kao svaka druga emisija, i 'Zabranjena ljubav' ima svoj rok trajanja, te kada se i ukoliko se to desi pravovremeno ćemo informirati javnost.", rekao nam je RTL-ov glasnogovornik Kristijan Gržetić.

40 posto novca nekvalitetnoj seriji?

Osim toga, doznajemo i da se na snimanje serije dosad trošilo čak 40 posto godišnjeg budžeta RTL Televizije, pa su čelnici sredstva ubuduće odlučili ulagati u neke druge, također domaće projekte. RTL-ov glasnogovornik i po tom je pitanju vrlo tajanstven: "To su stvari koje spadaju u politiku kuće i kao takve ih ne iznosimo u javnost".

Prva domaća sapunica počela se snimati sredinom 2004. godine, a otad je kroz nju prošlo nekoliko desetaka profesionalnih glumaca i naturščika. Riječ je o seriji nastaloj prema licenci tvrtke Freemantle Media, a pod istim se imenom, s nešto drugačijom radnjom, prikazuje u Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj... Njemačka verzija "Verbottene Liebe" s velikim se uspjehom prikazuje više od deset godina, dok će Hrvati, prema našim saznanjima, priču završiti nakon četvrte sezone.

I dok kuloarima kruže priče o gašenju serije, s RTL Televizije poručuju kako su nove epizode pune novosti: "Zabranjena ljubav krece u jednom novom smjeru, pomaci će uskoro biti vidljivi, dakle, te nove su epizode dinamičnije, prepune emocija, događanja... Očekujte ih krajem siječnja, kao i nove glumce, među kojima je jedno vrlo poznato estradno ime".

Iako se "Zabranjena ljubav" najčešće karakterizira kao "trash sapunica", nekim je protagonistima domaće javne scene pomogla u karijeri - Antonija Šola u njoj je promovirala nekoliko hitova i dobila status "teen zvijezde", a pjesma Toše Proeskog "Srce nije kamen", nakon što je postala glazbena podloga uvodne špice, proglašena je hitom godine.

D.K.
Foto: RTL

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.