Sedam najbizarnijih trenutaka koji su obilježili Olimpijske igre u Parizu

Foto: Profimedia

ZAVRŠILE su Olimpijske igre u Parizu, a od svečanog otvaranja pa sve do spektakularne ceremonije zatvaranja neobičnih trenutaka nije nedostajalo. 

Neki su bili čudni, neki neugodni, a neki potpuno bizarni. Izdvojili smo najneobičnije. 

1. Komentator OI-ja nije prepoznao muža Serene Williams 

Slavna tenisačica Serena Williams sudjelovala je u kišovitoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Kad je izlazila na crveni tepih, njezin suprug Alex Ohanian držao je kišobran iznad nje, a voditelj Eurosporta nije ga prepoznao. Da stvar bude gora, mislio je da je on njezin "nosač kišobrana". 

"Serena izgleda apsolutno nevjerojatno. Ima i svog nosača kišobrana. To je ta razina kojoj težimo, da imamo nosača kišobrana", komentirao je. 

2. Britanski plivač tvrdio da je pronašao crve u hrani 

Britanski plivač Adam Peaty požalio se da je pronašao crve u hrani tijekom boravka u olimpijskom selu. 

"Catering nije na razini koju sportaši očekuju. Volim jesti ribu, a ljudi pronalaze crve u ribi. Jednostavno nije dovoljno dobro. Gledamo najbolje od najboljih na svijetu, a ne hranimo ih najbolje", rekao je za INews. 

3. Posljednja večera

Svečanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu obilježile su brojne kontroverze. Na ceremoniji je između ostalog prikazana modna revija koja je trebala predstavljati Dionizov blagdan. 

Međutim, katolike je razbjesnila jedna scena, koju su protumačili kao "drag queen parodiju Posljednje večere". Riječ je bila o točki koja se vrtjela oko modne piste na mostu preko Seine te je bila postavljena uz stol, baš kao onaj na fresci Leonarda da Vincija. 

Uz razne modne ikone, manekenke i plesače, u točki su sudjelovali i drag queenovi te jedna djevojčica, a središnje mjesto, koje na fresci pripada Kristu, zauzela je Barbara Butch, 43-godišnja Francuskinja poznata po LGBT aktivizmu i promoviranju debljine. 

Nakon burnih reakcija i osuda organizatori su se ispričali katolicima i ostalim kršćanima koje je naljutio kičasti prizor na svečanosti otvaranja. 

4. Francuski skakač spolovilom srušio prečku 

Francuski skakač s motkom Anthony Ammirati propustio je olimpijsko finale nakon što je njegovo spolovilo zapelo za letvicu, a zbog te scene postao je internetska senzacija i dobio 18+ ponudu

5. Serena Williams tvrdila da joj je zabranjen ulazak u pariški restoran 

Još jedna bizarnost vezana je uz bivšu američku tenisačicu. Serena se tijekom boravka u Parizu, gdje je s obitelji pratila Olimpijske igre, požalila kako joj je luksuzni restoran zabranio pristup, a brojni fanovi stali su u njenu obranu. 

6. Proglašen krivi pobjednik 

Kishane Thompson iz Jamajke pogrešno je imenovan pobjednikom u muškom finalu utrke na 100 metara. Pravi pobjednik bio je Noah Lyles iz SAD-a.  

7. Gimnastičarki oduzeta brončana medalja 

Američka gimnastičarka Jordan Chiles morala je vratiti brončanu medalju koju je osvojila nakon svog nastupa na parteru. Naime, Chiles je bila peta, no zbog apela trenerice dobila je 0.1 bod, koji ju je doveo do brončane medalje.  

Međutim, Sportski arbitražni sud primijetio je nepravilnost te naveo kako je Chilesina trenerica četiri sekunde prekasno uložila žalbu (predviđeno vrijeme za ulaganje žalbe je jedna minuta), a Amerikanki je oduzeta medalja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.