Serija Shogun izdominirala na dodjeli Emmyja

Foto: Press

Serija Shogun proglašena je najboljom dramskom serijom na 76. dodjeli televizijskih nagrada Emmy u ponedjeljak u Los Angelesu, a za najbolju humorističnu seriju nagradu su dobili Hacks.

Serija Shogun odnijela je nagrade i za najboljeg glavnog glumca te glumicu u dramskoj seriji - dobili su ih Hiroyuki Sanada i Anna Sawai. Sveukupno je serija dobila 18 nagrada. 

 

Serija se temelji na istoimenom romanu Jamesa Clavella iz 1975. o događajima i ličnostima iz Japana u 17. stoljeću. 

Radnja prati dvojicu ambicioznih muškaraca iz različitih krajeva svijeta: Johna Blackthornea (Cosmo Jarvis), engleskog mornara koji je doživio brodolom kod Japana, i Yoshiija Toranagau (Hiroyuki Sanada), samurajskog vojskovođu.

Riječ je o prvoj seriji na japanskom jeziku koja je dobila nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju.

Najbolja humoristična serija je Hacks

Hacks, serija o komičarki od 70 i nešto godina, pobjednik je u kategoriji najbolje humoristične serije, dok je Netflixov Baby Reindeer, jeziva priča o barmenu kojeg uhodi mušterija, proglašena najboljom antologijskom serijom.

Serija The Bear osvojila je tri od četiri glumačke nagrade Emmy u kategoriji komedija - za najboljeg glumca u komediji (Jeremy Allen White), za sporednog glumca (Ebon Moss-Bachrach) te za najbolju sporednu glumicu u komediji (Liza Colón-Zayas).

Emmy za glavnu ulogu u komediji osvojila je Jean Smart za ulogu ambiciozne stand-up komičarke u seriji Hacks.

Pobjednike su izabrale gotovo 22.000 izvođača, redatelja, producenata i ostalih članova holivudske televizijske akademije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.