Šest odgovora na pitanja o kraljevskoj obitelji koja zbunjuju javnost

Screenshot: YouTube

ČLANOVI britanske kraljevske obitelji moraju se pridržavati različitih strogih, a ponekad čak i bizarnih pravila koja običnim građanima nisu u potpunosti shvatljiva, prenosi BrightSide.

Zašto se Kate i William ne drže za ruke, dok Meghan i Harry to čine?

Iako ne postoji određeno pravilo koje propisuje smiju li se kraljevski parovi držati za ruke ili ne, britanska kraljevska obitelj strogo zabranjuje iskazivanje emocija u javnosti. Tako se Kate i Will ovog pravila pridržavaju pa se za razliku od Meghan i Harryja prilikom pojavljivanja suzdržavaju od romantičnih gesti i izmjenjivanja nježnosti. Ipak, Meghan i Harry ne moraju poštivati to pravilo je su šesti u redu za nasljeđivanje krune, zbog čega njihovo ponašanje nije toliko važno.

Zašto kraljica uvijek nosi odijela u jarkim bojama?

Kraljica Elizabeta ll. uvijek se nosi odijela u jarkim bojama, no to nije zato što ih voli, već zato što joj tako nalaže dugogodišnja tradicija kaže kako bi se kraljica trebala uvijek isticati u masi kako bi građani mogli reći: "Vidjeli smo kraljicu!".

Embed from Getty Images

Zašto članovi kraljevske obitelji ne koriste prezimena?

Danas članovima kraljevske obitelji nije potrebno prezime kako bi bili prepoznatljivi, a tradicionalno sva britanska imena monarha imaju u sebi ime i titulu. Ipak, kad bi imali prezime, ono bi bilo Mountbatten-Windsor.

Zašto vojvotkinje uvijek nose ručne torbice?

Prema kodeksu odijevanja članova britanskog dvora, vojvotkinje Kate i Megan uvijek moraju nositi ručne torbice jer tako mogu suptilno odbiti rukovanje s nekim držeći obje ruke na torbici.

Embed from Getty Images

Zašto kraljica ne prepusti tron nekom od mlađih nasljednika?

Prema pravilima kraljevske obitelji, druga osoba može naslijediti tron ako trenutni vladar umre ili se odrekne titule. Ipak, 92-godišnja Kraljica Elizabeta ll. svoju dužnost planira obavljati do svoje 95. godine, nakon čega će sve prepustiti prvom nasljedniku u liniji - princu Charlesu.

Embed from Getty Images

Zašto princ George uvijek nosi kratke hlače?

Kako je objasnio modni stručnjak William Hanson za Harper's Bazaar, riječ je o tradiciji prema kojoj dječaci više klase ne smiju nositi hlače do kasnije dobi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.