Šest prerano prekinutih života: Tragične smrti glumica i glumaca s ovih prostora

Screenshot: YouTube

Bili su talentirani, poznati i na vrhuncu karijere, a onda im je život tragično okončan. Ovo su neki od najpoznatijih glumica i glumaca s ovih prostora čiji su životi prerano završili.

Sonja Savić

Jedna od najpoznatijih glumica bivše Jugoslavije umrla je 23.9.2008. godine od predoziranja heroinom i morfijem u 47. godini. Sonja je glumila u 50 filmova jugoslavenske, slovenske i srpske produkcije, a među najpoznatijima su Una, Šećerna vodica, Davitelj protiv davitelja i Balkanski špijun.

Silvana Armenulić

Popularna pjevačica i glumica tragično je poginula u automobilskoj nesreći 1976. godine. Kobnog dana Silvana je krenula na koncert, a s njom su u automobilu bili njena sestra i šef Narodnog orkestra RT-a Beograd Rade Jašarević, koji je vozio.

Nije poznato što je uzrokovalo nesreću na cesti Beograd - Niš koja je odnijela tri života. U Silvanu je bio fatalno zaljubljen pjevač Toma Zdravković, a njihova ljubav okosnica je i megauspješnog filma Toma.

Dolores Lambaša

Dalmatinka je krajem 2000-tih bila najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Tragično je poginula u automobilskoj nesreći 23. listopada 2013. godine kada se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda. Automobil se velikom brzinom zabio u stražnji dio drugog automobila, a glumica je izletjela iz vozila i preminula od posljedica ozljeda s 32 godine.

"Nisam realizirana ni u jednom smislu, ni kao žena ni kao osoba... Nisam do kraja postavljena. Ni kao glumac, čak. Još bih toliko toga htjela vidjeti, napraviti. To je proces. Ne mogu ja s 31 godinom biti finalizirana do kraja. Iako sam imala šanse puno više napraviti, ali kad ja ne znam često što bih sa šansama", rekla je godinu dana prije smrti u dokumentarcu Naslovnica.

Predrag Vušović

Hrvatski glumac preminuo je 17. veljače 2011. godine u 51. godini od posljedica moždanog udara. Poznata je i njegova duga i mučna ovisnost o alkoholu, zbog čega je bolovao i od ciroze jetre. Pamti ga se po filmovima Kako je počeo rat na mom otoku i Maršal, ali i televizijskim ulogama u serijama Bitange i princeze i Odmori se, zaslužio si.

Dušan Pekić

Mladog srpskog glumca Dušana Pekića gledatelji s ovih prostora pamte po ulozi Pinkija u kultnom filmu Rane, no malo tko zna priču o njegovoj tragičnoj sudbini.

Pekić je tragično izgubio život 26. ožujka 2000., kad je imao samo 19 godina, dok je bio na odsluženju vojnog roka u Kraljevu. Njegova majka Milunka Tasić tek je 2017. smogla snage pročitati nalaz obdukcije o smrti svog sina.

"Bio je u Kraljevu u vojsci, prethodnog dana je bila zakletva. Pretjerao je s pićem. Kada smo se rastali, otišao je s prijateljem do susjednog grada i nastavili su piti. Vratili su se oko ponoći u vojarnu, a kada je oficir ujutro budio vojnike, Dušana je ostavio da spava. Uvijek se teško budio", otkrila je za srpski Mondo.

Ena Begović

Ena Begović rođena je 8. srpnja 1960. godine u Trpnju na poluotoku Pelješcu, a umrla je 15. kolovoza 2000. godine.

U automobilu u kojemu je nikad prežaljena hrvatska glumica izgubila život bili su i Josip Radeljak, Tereza Begović, Leo Radeljak i Enina kćerkica Lana, koja je tada imala samo 40 dana. Nakon što se automobil srušio u provaliju sa strmog puta na Braču, Eni Begović nije bilo spasa te su u supetarskom domu zdravlja konstatirali njezinu smrt, ali je bez obzira na to, u posljednjim trzajima nade, gliserom prevezena u splitsku bolnicu, gdje su liječnici potvrdili smrt.

U samo 55 dana Ena se udala, rodila, napunila 40 godina i tragično preminula. "Bila je najsretnija uz Lanu. Divna osoba... Najveća od velikih, kao glumica, kao seka, nezamjenjiva... Zauvijek", napisala je jednom prilikom njezina sestra Mia Begović.

Nikad prežaljena glumica danas počiva u Aleji velikana na Mirogoju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.