Šest razloga zbog kojih bi trebali "puštati vjetrove" čim češće

Ilustracija: 123rf

"PUŠTANJE vjetrova" najnormalnija je biološka funkcija i neizostavni dio probave, a može biti itekako korisno za zdravlje.

Taj čin ne zaobilazi nikoga, koliko god ga nekad pokušavali sakriti. Puštanje plinova ima i pozitivne učinke na zdravlje, a ovih šest navodi Woman's Health Magazine. 

1. Smanjuje nadutost - Ako se nakon obroka osjećate napuhnuto ili naduto, glavni krivac vjerojatno je plin koji čeka da pobjegne. Pustite ga i smanjite osjećaj nadutosti i nelagode.

<br>

2. Dobro je za zdravlje debelog crijeva - Zadržavanje plina, prema nekim istraživanjima, može ugroziti zdravlje debelog crijeva, a logično je tad kako ga je uvijek bolje pustiti.

<br>

3. Odličan je sustav za rano upozoravanje na potencijalne bolesti - Ekstremni mirisi, česta flatulencija i čudni bolovi mogu biti indikator netolerancije na laktozu, a mogu otkriti i ozbiljnije bolesti.

<br>

4. Miris je dobar za vas - Da, dobro ste pročitali, "šnjofkanje" vlastitog prdeža može za vas biti itekako korisno. Zvuči pomalo čudno, no studije su pokazale kako spoj koji u malim količinama proizvodimo kod plinova može pomoći u sprječavanju nekih bolesti, između ostalog, može pomoći i u sprječavanju srčanog udara.

<br>

5. Može pomoći u balansiranju prehrane - Različita hrana proizvodi različite plinove, a iz toga se mogu iščitati razni podaci. Primjerice, jedete li previše crvenog mesa, miris bi mogao biti jako neugodan (kao i kod kuhanih jaja) i slično. Jedete li samo tekuće, na vašoj probavi i to će se osjetiti.

<br>

6. Veliko je olakšanje - Suočimo se s istinom - veliki je osjećaj olakšanja pustiti plin koji držite u sebi. Samo da nije u krivom društvu... 

<br>

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.