Severina se osam godina bori za skrbništvo: "Milan je propustio njegov prvi zub"

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Instagram

SUD u Splitu vratio je Severini Vučković skrbništvo nad sinom Aleksandrom te će dječak od sada pola vremena provoditi s njom, a pola s ocem Milanom Popovićem. Pjevačica je sinoć na koncertu u Crnoj Gori priznala da joj je sud vratio sina, a danas je to potvrdio i Severinin odvjetnik. 

Drama i borba za skrbništvo nad Aleksandrom traje od 2013. godine, kada su Milan i Severina prekinuli ljubavnu vezu koja je trajala od kraja 2010. godine. Aleksandar se rodio 2012. godine, a već nekoliko mjeseci nakon rođenja sina Severina i Milan su prekinuli. Pjevačica je kasnije priznala da joj je bilo teško otići s djetetom na prsima, ali da je to napravila zbog sina. Pjevačica i biznismen su se kasnije pomirili, ali ljubavna sreća nije dugo trajala te je njihova veza zauvijek okončana.Od tada se viđaju na sudovima.

Osam godina bitke za skrbništvo 

2014. godine sud u Zagrebu skrbništvo je dodijelio Severini, a Milan Popović dobio je pravo posjeta dvaput mjesečno, na najdulje razdoblje od pet dana. Sud je odlučio da će sina moći voditi i izvan zemlje, na što je uložena žalba, a sutkinja je dosudila i 15 tisuća kuna alimentacije.

2015. godine pjevačica se udala za svog, sada već bivšeg, muža Igora Kojića, a Milan Popović tužio ju je sudu zbog tvrdnji da njihov sin živi u reality showu te da mu je narušena privatnost.

2016. godine uslijedilo je još tužbi Milana Popovića protiv Severine. Sud se te godine bavio i tužbama koje je Milan Popović podizao protiv članova obitelji Kojić. U studenom iste godine medijima je rekao da je pjevačica nestala te da mjesec dana nije došla po dijete te da ga je on zadržao jer ga nije htio predati trećim osobama. Severina je javnost prije toga obavijestila da se povlači sa scene zbog operacije glasnica.

2017. godine nastala je nezapamćena drama. U lipnju 2017. godine objavljeno je da je sutkinja Verica Nikić izrekla privremenu mjeru po kojoj će dijete u periodu koji je uslijedio jedan tjedan živjeti sa Severinom, a jedan tjedan s ocem Milanom Popovićem. Zbog odluke suda da će Aleksandar 200 dana u godini provoditi s ocem Severina je prvi put o drami s Milanom progovorila u medijima.

Tada je Zoranu Šprajcu priznala da je zbog stresa izgubila dijete koje je čekala s tadašnjim mužem Igorom Kojićem te da je bila na umjetnoj oplodnji. Ispričala je da Milan u prvim godinama Aleksandrovog života nije bio prisutan te da je propustio njegove prve korake i prvi zub. U srpnju iste godine Županijski sud u Splitu ukinuo je tu privremenu mjeru.

2018. godine sud je donio nepravomoćnu presudu da će Aleksandar živjeti pola vremena s ocem, a pola s majkom. Severina nije bila zadovoljna presudom, dok je Milan Popović tvrdio da je zadovoljan. Iste godine u javnost su procurile obnažene fotografije pjevačice, a Popović je Severinu prijavio za obiteljsko nasilje.

2019. godine sud je oduzeo skrbništvo Severini. Pjevačica je na konferenciji za medije sredinom listopada te godine optužila školu koju pohađa njen sin Aleksandar za zlostavljanje djeteta. Kako je tvrdila pjevačica, učiteljice su dječaka zaključale u školu dva sata te mu nisu dozvolile da ode kući sa Severininim suprugom Igorom Kojićem. Nakon toga prestala je sina slati u školu, a on je bio s njom u Splitu i Beogradu, gdje je imala koncerte. 28. studenog iste godine sutkinja Tea Golub je donijela privremenu mjeru i odlučila da sin Severine i srpskog poduzetnika Milana Popovića nadalje živi s ocem.

2020. godine Severina je nastavila borbu. Sredinom ožujka 2020. se javno požalila da je Milan Popović odlučio sebe i sina staviti u samoizolaciju, zbog njegovog putovanja u Austriju 7. i 8. ožujka, o kojem je, kako je tvrdila, uopće nije izvijestio. Već tada je ona bila u Beogradu zbog sina, gdje je ostala do daljnjega, odnosno dok ga ne vidi.

Jutros je odvjetnik potvrdio da je sud u Splitu Severini vratio skrbništvo nakon 20 mjeseci. Severina je tijekom borbe za skrbništvo nad Aleksandrom nekoliko puta napadala centre za socijalnu skrb i sudove. Isto je ponovila i u današnjoj izjavi za Index.

"Presuda govori o tome da nikada nije postojao razlog da mi se oduzima dijete. Mreža uhodanih pojedinaca u centrima, na sudovima, u posebnom skrbništvu i kojekakvim poliklinikama priuštila mi je 20 mjeseci tuge i 8 godina sudskog pakla. Znam da nije gotovo, ali znam i da dijete dolazi kući makar na pola vremena. Bitka je dobivena i hvala svima koji su uz mene, koji su vjerovali u sustav i poštenje, a korupcija će, nadam se, biti razotkrivena sva oko ovog i sličnih predmeta...", rekla nam je Severina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.