Severinina odvjetnica: Vratila se u Hrvatsku, više se nije osjećala sigurno u Srbiji

Foto: Davorin Visnjic/Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je Severina sinoć krenula za Srbiju, srpska policija privela ju je na razgovor prilikom prelaska granice zbog "spornih izjava" koje je davala u javnosti. Nakon razgovora, Severina je ipak puštena da uđe u Srbiju, ali se ona vratila u Hrvatsku.

O svemu se sada oglasila Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

"Zadržana je bez ikakvog obrazloženja"

"O događaju jučerašnjeg dana na prijelazu Bajakovo, gdje je Severina zadržana više sati, izvijestili smo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Severina je zadržana bez ikakvog obrazloženja više sati na tom prijelazu", poručila je odvjetnica Biloš.

"Pretreseno je njezino osobno vozilo i ona osobno, kao i njezin menadžer i njihove osobne stvari. Više sati je čekala dolazak dva republička inspektora Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, koji joj nisu rekli zašto s njom smatraju nužnim obaviti razgovor i ispitivanje. Nisu joj rekli da joj se stavlja na teret bilo kakav verbalni delikt kažnjiv po propisima Republike Srbije", dodala je.

Ispitivali su je o njezinim stavovima

"Ispitivali su je o njenim stavovima vezano za Srebrenicu i genocid što nije bilo nužno ispitivanje jer se radi o povijesnim činjenicama. Nadalje su je ispitivali o nekim njezinim drugom stavovima što je ona smatrala zastrašivanjem i maltretiranjem. Zatražila je svoje osobne dokumente i povratak u Republiku Hrvatsku, što joj je na kraju i omogućeno. Iako joj je rečeno da može nastaviti put i u Srbiju, što ona nije željela", izjavila je Biloš.

"Otpao joj je i razlog zašto je krenula na taj put, a i nije se osjećala više sigurno putovati u Srbiju. Kako god mi to zadržavanje pravno definirali, ono je ipak bilo oduzimanje slobode na nekoliko sati jer se ona nije mogla vratiti, niti nastaviti svoj put. O svemu smo zato obavijestiti Ministarstvo vanjskih poslova te očekujemo njihovu daljnju reakciju", zaključila je odvjetnica Jasminka Biloš.

Oglasila se i Severina

Pjevačica nam je dala izjavu. "Točno je da sam imala bliski susret s organima reda i ćudoređa na hrvatsko-srpskoj granici sa srbijanske strane. U nedjelju oko 19:45 sati došla sam do graničnoj prijelaza Bajakovo na srbijanskoj strani sa svojim menadžerom. Trebala sam pjevati na jednom 18. rođendanu. Međutim, sudbina nije tako htjela", poručila je. 

"Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto...", dodala je.

"Srbijo, volim te... i želim da što prije postaneš demokratska. Ali neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.