Shane MacGowan platio je svima piće nakon vlastite sahrane

Foto: Profimedia

Shane MacGowan, pjevač i frontmen grupe The Pogues, umro je krajem studenog u dobi od 65 godina. Pjevač je imao neobičnu posljednju želju - da ožalošćeni nakon njegovog sprovoda održe maratonsku pijanku, piše The Independent.

Glazbenik je navodno ostavio 10.000 eura u baru The Thatched Cottage u irskom gradu Nenaghu, gdje je održan njegov sprovod 8. prosinca. Novinari Independenta, koji su bili na sprovodu i bdjenju, razgovarali su s prijateljem preminulog pjevača, koji im je otkrio tu posljednju MacGowanovu želju.

"Znam pub u koji se poslije ide na jelo. Tamo je već ostavljeno 10.000 dolara za besplatno pivo. To je bio Shaneov posljednji zahtjev. To je prekrasno mjesto izvan grada, a dopušten je samo ograničen broj ljudi", kazao je prijatelj.

Ožalošćeni su pili do zore

U bar se moglo ući samo s VIP pozivnicom koju su imali bliski prijatelji i obitelj. Iako se ne zna sa sigurnošću tko je platio ogroman račun, pjevačevi prijatelji kažu da je to financirano iz MacGowanove ostavštine. Gostima su bile potrebne propusnice da prođu kroz vrata bara, koja je čuvala grupa od deset zaštitara. 

Ožalošćeni su pili od 18 sati do zore. Među njima su bili Johnny Depp, Bobby Gillespie i MacGowanovi kolege iz grupe Pogues. Pjevač Glen Hansard pustio je ožalošćenima pjesmu Fairytale of New York, jednu od najpopularnijih pjesama Poguesa. 

Rečeno je da je MacGowanova udovica Victoria Mary Clarke provela većinu noći družeći se s Johnnyjem Deppom. Jedan od ožalošćenih kazao je da je poseban dio noći bio kada su preostali članovi Poguesa otpjevali The Body of An American.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.