Sin Chestera Benningtona napao Linkin Park zbog nove pjevačice: "Iznevjerili ste nas"

Foto: Profimedia

Jaime Bennington, sin pokojnog pjevača Linkin Parka Chestera Benningtona, kritizirao je odluku benda da Emily Armstrong zamijeni njegovog oca.

Jaime je izrazio nezadovoljstvo na Instagramu. Optužio je suosnivača Linkin Parka Mikea Shinodu da je "tiho izbrisao život i ostavštinu" njegovog oca, i to tijekom međunarodnog mjeseca prevencije samoubojstava. Istaknuo je problematične detalje o Emily Armstrong, među kojima su njena povezanost sa Scijentološkom crkvom, kao i potpora Dannyju Mastersonu, koji je prošle godine osuđen na 30 godina zatvora za silovanje dviju žena.

>>Tko je Emily Armstrong, nova pjevačica Linkin Parka?

Optužio je bend da su razočarali fanove i izdali njihovo povjerenje. "Fanovi su vjerovali da si bolja i veća osoba od ovoga", poručio je Mikeu i dodao da je "senilan i gluh". Inače, fanove je zabrinuo i naziv novog albuma From Zero (Od nule/Od početka). Mnogi se brinu da je namjera benda potpuno zaboraviti Chesterovu ostavštinu.

28-godišnji Jamie je sin Chestera i Elke Brand. Chester si je oduzeo život u svom stanu 2017. godine. Godinama se prije toga borio s ovisnošću o drogama i alkoholu. Jamie na društvenim mrežama već godinama tvrdi da njegov otac "nije umro onako kako tvrde da jest".

Nova pjevačica i novi bubnjar

2019. pojavila se vijest da grupa traži novog frontmena, ali Shinoda je tad izjavio: "To mi nije cilj. To je nešto što se mora dogoditi prirodno, a ako pronađemo nekog tko je odličan i mislimo da će se uklopiti, možemo surađivati. No to neće biti zato što želimo zamijeniti Benningtona jer ne želim se osjećati kao da ga zamjenjujemo."

Ovog su mjeseca uz pjevačicu Emily Armstrong predstavili i novog bubnjara Colina Brittaina, koji će se pridružiti Mikeu Shinodi, Bradu Delsonu, Phoenixu i Joeu Hahnu u novoj postavi Linkin Parka. Objavili su singl The Emptiness Machine i najavili album From Zero koji izlazi 15. studenog. 

Bez Chestera nisu htjeli nastupati

Linkin Park je alternativni rock sastav osnovan 1996. u Los Angelesu, a tri godine poslije u bend je došao Chester Bennington, koji je bio frontmen do svoje smrti. Godine 2000. izdali su debitantski album Hybrid Theory, koji je postigao ogroman uspjeh. 

Svoj posljednji album je Linkin Park objavio dva mjeseca prije nego što si je Bennington oduzeo život. Njegova tragična smrt pogodila je obožavatelje diljem svijeta, a Linkin Park nije htio nastaviti nastupati bez njega.

***

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.