Sin norveške princeze uhićen drugi put, kontaktirao je svoju žrtvu

Foto: Društvene mreže/EPA

Marius Borg Høiby, sin norveške princeze Mette-Marit i posinak budućeg kralja Haakona, uhićen je drugi put u nešto više od mjesec dana, javljaju norveški mediji. Priveden je nakon što je prekršio zabranu prilaska za zaštitu Rebecce Helberg Arntsen, za koju je Høiby priznao da ju je napao pod utjecajem alkohola i droge 4. kolovoza, nakon čega je prvi put uhićen i držan u policijskoj ćeliji preko noći. 

Zabrana prilaska nije izdana odmah poslije prvog napada, već nakon što je navodno kontaktirao žrtvu u nekoliko navrata poslije tog događaja. Prema norveškom tabloidu Se Og Hor, 27-godišnji Høiby navodno je u subotu 7. rujna sa skrivenog telefonskog broja kontaktirao žrtvu, koju je ranije nazivao "djevojkom".

Nakon incidenta oglasila se i njegova bivša djevojka

Podsjećamo, nakon prvog uhićenja policija je izdala priopćenje o incidentu. 

"Policija je izašla na teren nakon prijave nasilnog ponašanja tijekom noćnih sati u jednom stanu u Oslu. Mladić u 20-ima je uhićen, a idući je dan pušten iz pritvora", priopćili su te potvrdili da se radi o posinku prijestolonasljednika. "Žrtvu su zbrinuli, ali trenutno nemamo informacija o tome je li zadobila teže ozljede", poručili su tada. 

Nakon što je vijest izašla u javnost, oglasila se i Mariusova bivša djevojka, bivši Playboyev model Juliane Snekkestad. Izjavila je da je i nju psihički i fizički maltretirao dok su bili u vezi.

"I ja sam ranije bila izložena njegovom psihičkom i fizičkom nasilju. Psihičko nasilje je za mene bilo najbrutalnije. Ne dijelim ovo jer želim sažaljenje ili da se fokus prebaci na mene... To se već događalo. I njega se sada mora zaustaviti", glasila je njezina objava na Instagramu, a prenio ju je Daily Mail.

Ispričao se javno

Marius je preko odvjetnika Øyvinda Bratliena objavio izjavu u kojoj je priznao krivnju te se ispričao djevojci zbog koje je prvi put završio u pritvoru, a naveo je da je tada bio u alkoholiziranom i drogiranom stanju i da ima nekoliko mentalnih poremećaja, pisao je norveški NRK. 

"Konzumacija droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo u stanu u Frogneru u noći na nedjelju prošlog vikenda. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću sve iskreno reći", rekao je između ostalog. 

Krajem kolovoza društvenim mrežama proširila se fotografija Mariusa na kojoj pozira s pištoljem i pićem u rukama, gol do pojasa, a u hlačama ima novčanice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.