Siniša zapeo na pitanju o pjesmi Bitanga i princeza. Znate li vi odgovor?

Screenshot: HRT

Siniša Majstorović i Vjeko Bašić otvorili su 11. pitanje i osvojili po 5000 eura u kvizu Tko želi biti milijunaš, a Jeleni Prtorić je pet točnih odgovora donijelo 150 eura i kartu za iduću emisiju.

Vjeko osvojio 5000 eura

Vjeko Bašić iz Đakova nastupio je kao drugi natjecatelj, inače je vlasnik taksi tvrtke, a hobiji su mu pub kvizovi, sviranje gitare i sport. Sjajnom igrom odgovorio je na deset pitanja i stigao do osvojenih 5000 eura. S tri džokera na raspolaganju otvorio je 11. pitanje za 10.000 eura.

"Gdje je 1970. započela reforma koja je od unitarne postupno stvorila federalnu državu?" glasilo je pitanje na kojem je Vjeko zatrebao prvi džoker. Njegove sumnje upućivale su na odgovor pod B Belgija, dok mu je njegov džoker "zovi", ujak Vlatko, sugerirao odgovor pod A Italija.

Vjeko je potom iskoristio i džoker "pola-pola" kojim nije dobio veliku pomoć s obzirom na to da su ostali upravo spomenuti odgovori oko kojih je dvojio. Iako je još na raspolaganju imao i džoker "pitaj publiku", odlučio je vjerovati ujaku i, nažalost, pogriješio. Igru je završio s prethodno osvojenih 5000 eura.

Siniša zapeo na glazbenim i filmskim pitanjima

Siniša Majstorović iz Pule, diplomirani arheolog, je u prethodnoj emisiji osvojio 150 eura. Prvi džoker zatrebao je na šestom pitanju kad mu je publika pomogla točnim odgovorom oko stihova pjesme Bitanga i princeza sa 66% glasova. "Nebojša Slijepčević u svom nagrađivanom kratkometražnom filmu donosi priču o čovjeku koji nije mogao...", glasilo je 8. filmsko pitanje na kojem je Siniša zatražio pomoć džokera "zovi" - svog oca.

Biste li vi znali odgovore? Okušajte se u anketi.

Na desetom pitanju tražilo se more u kojem su se dogodile dvije važne pomorske bitke, a Siniša je uz pomoć džokera "pola-pola" stigao do točnog odgovora, B, u Jonskom i osvojio minimalno 5000 eura. "Koja od 14 kitica Horvatske domovine nije dio hrvatske himne?” glasilo je 11. pitanje koje je otvorio bez džokera na raspolaganju.

Nije bio siguran u točan odgovor, posumnjao je na opciju D predzadnja, no točan je odgovor bio C treća te je Siniša završio igru s prethodno osvojenih 5000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.