Skateboarder se žalio na kvalitetu medalja na OI-ju, sada se oglasili organizatori

Foto/Screenshot: EPA/Instagram

Nyjah Huston je američki skateboarder koji je osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Nedavno je na svom Instagram profilu pokazao kako njegova medalja izgleda samo par dana nakon što ju je dobio. Naglasio je da nije kvalitetna i da izgleda staro. Njegove tvrdnje brzo su se proširile društvenim mrežama, a zbog toga su se sada oglasili i organizatori Olimpijskih igara. 

"Zamijenit ćemo sve oštećene medalje"

"Upoznati smo s primjedbama na kvalitetu medalja koje su počele kružiti na društvenim mrežama", rekli su za Mail Sport. "Surađujemo s Monnaie de Paris, institucijom zaduženom za proizvodnju i kontrolu kvalitete medalja, te zajedno s Nacionalnim olimpijskim odborom dotičnog sportaša, kako bismo procijenili i utvrdili zašto je medalja u lošem stanju", objasnili su. 

"Medalje su dragocjene za sportaše koji su ih osvojili te će zbog toga Monnaie de Paris zamijeniti one koje su oštećene. Neće se ni primijetiti da nisu original, izgledat će potpuno isto", dodali su organizatori. 

"Medalja izgleda istrošeno"

Podsjećamo, skateboarder je objavio na svom Instagramu fotografije i video medalje i napisao: "Medalja izgleda kao da je otišla u rat i vratila se. Sjajne su samo kada su skroz nove. Znojio sam se i nosio ju oko vrata, malo su je i moji prijatelji nosili za vikend i sada vidim da kvaliteta nije baš kakva mislite", objasnio je te dodao: "Izgleda istrošeno s obje strane." 

Nyjah se tada obratio i organizatorima Igara te rekao "da bi trebali poboljšati kvalitetu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.