Škotski DJ Jackmaster (38) preminuo nakon ozljede glave na Ibizi

Foto: Instagram

Preminuo je Jack Revill, poznatiji kao Jackmaster, DJ i producent iz Glasgowa. Imao je 38 godina.

Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj objavom na društvenim mrežama. Otkrili su da je uzrok smrti ozljeda glave.

"S dubokom tugom potvrđujemo preranu smrt Jacka Revilla, mnogima poznatog kao Jackmaster. Jack je tragično preminuo na Ibizi ujutro 12. listopada, nakon komplikacija koje su proizašle iz slučajne ozljede glave.

Njegova obitelj - Kate, Sean i Johnny - potpuno je slomljena. Iako su dirnuti ogromnom podrškom prijatelja, kolega i obožavatelja, obitelj ljubazno traži privatnost dok se bore s golemom tugom zbog ovog razornog gubitka", piše u objavi.

Od djetinjstva ga zanimala glazba

Jack je bio opsjednut glazbom od malih nogu. Još kao tinejdžer je radio u prodavaonici ploča.

"Jackova strast prema glazbi i neumorna želja za pomicanjem kreativnih granica kroz njegov rad u izdavačkoj kući Numbers i Rubadub Records u Glasgowu, uključujući otkrivanje brojnih inovativnih umjetnika, učinili su ga voljenom i pionirskom figurom u zajednici elektroničke glazbe. 

Njegovi talenti za spajanje žanrova i isporuku DJ setova priskrbili su mu poštovanje i divljenje kolega i obožavatelja diljem svijeta. Njegovo će nasljeđe nastaviti nadahnjivati, a njegov utjecaj na svijet dance glazbe ostat će neizbrisiv", napisala je obitelj u priopćenju. 

Obožavatelji se opraštaju od DJ-a. "On je razlog zašto se bavim glazbom. Hvala na inspiraciji", "Potpuno sam shrvan", "Bio si predobar dečko i jedan od najboljih DJ-eva. Srce mi se slama", "Prerano si otišao", neki su od komentara ispod objave obitelji. 

Dobio je mnoge nagrade

Jacka je poslu naučio njegov najbolji prijatelj Calum Morton kada je imao 13 godina. Veći dio tinejdžerskih godina je proveo radeći kao DJ u barovima u okolici Glasgowa. Kada je radio u prodavaonici ploča, umjesto novca želio je da mu se sat plaća pločom. Dok je radio u dućanu, Revill je dobio nadimak Jackmaster.

Dobio je 2010. godine nagradu Breakthrough DJ na dodjeli Best of British Awards koju organizira DJ Magazine. Četiri godine poslije na istoj dodjeli nagrada proglašen je najboljim DJ-em. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.