Škotski otok koji su posjećivali Vikinzi se prodaje: "Tamo ljeto vječno traje"

Foto: Profimedia

Britanski Metro objavio je da se odnedavno može kupiti otok Fladda-Chuain, koji su nekada posjećivali Vikinzi. 

Fladda-Chuain u prijevodu znači "ravni otok oceana" i smješten je u Škotskoj. To je najveći otok u lancu otoka Fladda, nalazi se samo četiri kilometara sjeverozapadno od poluotoka Trotternish na otoku Skye. 

"Cijena nije loša za taj luksuz"

"Ako vas užurbani način života previše opterećuje ili jednostavno želite da unesete malo povijesti i legende u svoju svakodnevicu, Fladda-Chuain je na tržištu i košta 190.000 funti (malo manje od 224.000 eura). Da, to je cijena za cijeli otok. I može se reći da cijena nije loša za taj luksuz", napisali su. 

Kako bi objasnili zašto smatraju da cijena ovog otoka nije visoka, naveli su kako se kreću prosječne cijene nekretnina u Engleskoj. "U svibnju 2024. podaci britanske vlade pokazali su da je prosječna cijena nekretnine u Londonu bila 532.000 funti (oko 626.000 eura), a u Yorkshireu i Humberu iznosila je 209.000 funti (246.000 eura)", objasnili su. 

Na otoku ne borave ljudi

Ovaj otok, prema pisanju Metroa, zabilježen je u legendama kao sveto mjesto gdje ljeto vječno traje, a sunce nikada ne zalazi. Godine 1851. tamo je nađen zlatni prsten iz 11. stoljeća, koji je danas izložen u Nacionalnom muzeju Škotske. U blizini se nalaze drevne olupine brodova koje se mogu istraživati, a također je idealno mjesto za ribolov, jedrenje i ronjenje. 

Trenutačno na otoku ne borave ljudi. Međutim, tamo se mogu vidjeti tuljani, dupini, pliskavice, kitovi i veliki morski psi. "Uz dozvolu, mogli biste izgraditi malu kućicu na otoku i živjeti svoje snove o životu u prirodi", napisali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.